Mijenja li se nogometna karta Europe? Od 1991. godine ovo se u Ligi prvaka nije dogodilo…

Foto: fah

Nogometaši Manchester Cityja doživjeli su neočekivani poraz, zapravo slobodno možemo govoriti o debaklu, u četvrtfinalu Lige prvaka. Lyon je slavio 3:1, a oštećen je i za jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je City, koji je u Engleskoj osvojio sve što se moglo prošle sezone, ponovno ispao u Ligi prvaka prije vremena, odnosno prije nego li su se nadali. Pep Guardiola ponovno nije uspio, engleski mediji neće ga štedjeti, ni njega ni igrače.

Prije toga u osmini finala francuski Lyon izbacio je i talijanskog prvaka Juventus. za koji inače igra Cristiano Ronaldo. I to je proglašeno senzacijom, no samo za one koji susret nisu gledali. Sada imamo i parove polufinala, za finale će se boriti Bayern – Lyon i Leipzig – PSG. Dakle, imamo dvije njemačke i dvije francuske momčadi, što je veliko, veliko iznenađenje.

Naime, prvi put od 1991. godine imamo polufinale u kojem nema bar jedne momčadi iz Španjolske, Italije ili Engleske. Real Madrid, Barcelona i Atletico su ispali, ispali su i Liverpool, Manchester City, također i Juventus i Napoli kao predstavnici talijanskog nogometa u nokaut fazi Lige prvaka ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo već spomenuli 1991. godinu recimo da su tada finale najjačeg europskog nogometnog kupa u Bariju igrali Crvena zvezda i Marseille. Prvak Europe, u vrijeme već zahuktale velikosrpske agresije na Hrvatsku, bila je Crvena zvezda, za koju je tada igrao Robert Prosinečki.  U polufinalu su još bili Spartak iz Moskve i Bayern.

Naravno, u spomenutoj sezoni, 1990./1991. godine, dakle, prije tridesetak godina, igrao se Kup prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.