Nakon debakla protiv Bayerna velike promjene u Barceloni, odlazi i Eric Abidal?

Foto: Snimka zaslona

Barcelona je u četvrtfinalu Lige prvaka doživjela možda i najveće poniženje u svojoj povijesti. Naime, Bayern je deklasirao katalonski klub 8:2, a jedan od strijelaca bio je i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nakon debakla španjolski mediji nisu mazili Barcu, naprotiv, većina od njih piše o velikim promjenama u momčadi Barce te tvrde kako su one doista neizbježne. I, dakako, u pravu su.

Jasno je da se poslije debakla u Lisabonu sprema velika čistka, ponajprije otići će trener Setien, koji je Barcu doveo do zida, ali i veliki broj igrača, koji su jednostavno potrošeni, zasićeni sredinom. Među onima koji bi mogli ”dobiti nogu” je i bivši veznjak Barcelone, Eric Abidal, koji očito nije dostojno obnašao dužnost sportskog direktora na Camp Nou.

Podsjetimo, Abidal je u tehničkoj ulozi u Barci od 2018. godine, preuzeo je mjesto prošlog ljeta s Ramonom Planesom kao njegov zamjenik, nakon odlaska Pepa Segura i ostavke potpredsjednika Jordija Mestre. Abidal je najodgovorniji za otkaz bivšem treneru Valverdeu, transferi Antoinea Griezmanna i Frenkieja de Jonga su sklopljeni prije njegovog dolaska, sudjelovao je tek u transferima golmana Neta i Betisovog krila Juniora Firpa prošle sezone. Dakle, Abidal očito nije spreman za tako važnu funkciju u katalonskom klubu te će Barca potražiti novog sportskog direktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.