‘Milan može osvojiti naslov, igraju najbolji nogomet u Italiji’

epa08850809 AC Milan's Alessio Romagnoli (C) jubilates with his teammates after scoring the opening goal during the Italian Serie A soccer match Ac Milan vs Fiorentina at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 29 November 2020. EPA/MATTEO BAZZI

Milan ove sezone igra doista odlično, napokon se bore za vrh talijanskog nogometa, štoviše, predvode ljestvicu Serie A, a kod navijača se već probudila nada da bi njihov klub konačno mogao osvojiti i naslov prvaka. Naravno, prerano je o tome govoriti, međutim, na krilima Zlatana Ibrahimovića, koji s 39 godina igra kao da mu je deset manje, sve je moguće. Za Milan vrlo dobro igra i hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Milan može osvojiti Scudetto uvjeren je i bivši igrač spomenutog kluba Kevin Prince Boateng. Radi se o igraču koji je s Milanom osvojio naslov talijanskog prvaka u sezoni 2010/11. Međutim, iako smatra da ova generacija može osvojiti naslov, ipak ne vjeruje da se trenutna ekipa Milana može usporediti s onom koja je bila prvak Italije prije desetak godina.

“Imali smo dosta velikih majstora kao što su Ibra, Robinho, Seedorf, Pirlo, Gattuso, Thiago Silva. Čak i kad ne bismo igrali najbolje, pobjeđivali bismo. Protivnici su nas se bojali”, rekao je Boateng za La Repubblicu.

O današnjoj momčadi Milana…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas vidim momčad u kojoj postoji dosta pozitivnih ponašanja, dobar tim, nešto što je Milanu dugo nedostajalo. Ako vidite Ibru kako slavi s tribina, znajte da je tu pravi duh. Stvarno mogu osvojiti Scudetto. Milan igra najbolji nogomet u Italiji, pa čak i sa nepoznatim igračima. Nisam znao tko je Alexis Saelemaekers, ali odigrao je savršen susret protiv Fiorentine”, poručio je Boateng.

Boateng je otkrio i zašto se prošlog ljeta odlučio pridružiti  Monzi koja se natječe u Seriji B i koju predvode nekadašnje gazde Milana Silvio Berlusconi i Adriano Galliani.

“Nisam sumnjao. Berlusconi i Galliani doveli su me u najbolju momčad svijeta iz Portsmoutha prije deset godina. Trebala im je pomoć i rekao sam da. Vođenje Monze u Serie A bilo bi poput osvajanja Scudetta s Milanom. Zabavljam se, nije ista atmosfera na utakmicama Serie A, ali opet se osjećam mladim, samo su bitni nogomet, jednostavne stvari i normalni stadioni”, zaključio je Boateng.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.