Mile Jedinak oprostio se od reprezentacije

Foto: Fah

Australski Hrvat Mile Jedinak (34) oprostio se od australske nogometne reprezentacije u čijem dresu je sakupio 79 nastupa i postigao 20 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinak je u dresu ‘Socceroosa” debitirao 22. ožujka 2008. u prijateljskom susretu protiv Singapura, a posljednji nastup imao je na nedavnom svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je Australija igrala u skupini s Francuskom, Danskom i Peruom. Posljednje četiri godine bio je i kapetan australske vrste.

“Mogu potvrditi da sam nakon mnogo razmišljanja donio odluku o oproštaju od reprezentacije. Kao dječaku bio mi je san zaigrati za Australiju. Ne samo da sam ispunio taj san već sam to učinio 79 puta. Činjenica da sam bio i kapetan reprezentacije me čini nevjerojatno ponosnim,” kazao je veznjak Aston Ville.

Jedinak je rođen u Camperdownu, četiri kilometara udaljenom od Sydneyja. Karijeru je počeo u Sydney Unitedu, a prije 15 godina je došao u Hrvatsku u kojoj su rođeni njegovi roditelji. Jedinakova majka je Katica iz Požege, otac Ivan iz Osijeka. Priliku je potražio u Varteksu, ali se nije previše naigrao pa se vratio u Australiju gdje je tri godine igrao za Central Coast Mariners.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U siječnju 2009. je preselio u Genclerbirligi, igrao je i za Antalyaspora, a od 2011. je na ‘Otoku’ gdje je pet godina igrao za Crystal Palace, da bi u kolovozu 2016. preselio u Aston Villu.

“Dao sam sve od sebe u svakom nastupu, međutim osjećam da je pravo vrijeme za oproštaj,” dodao je Jedinak koji je za australsku vrstu igrao 79 puta. Jedom je igrao i protiv Hrvatske. Bilo je to u Brazilu, na pripremama za Svjetsko prvenstvo 2014. Australski izbornik Graham Arnold zahvalio mu se na sve godine provedene u reprezentaciji.

“Mile je bio veliki vođa Socceroosa i sjajan nogometaš. Čestitam mu na velikoj karijeri,” poručio je Arnold.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.