Milojko Pantić: ‘Odrekao sam se Zvezde svjestan što su radili arkanovci, knindže i šešeljevci’

Foto: snimka zaslona

Milojko Pantić, legendarni sportski komentator TV Beograd, prije nekoliko se dana javno odrekao Crvene zvezde jer su njezini čelnici ratnom zločincu, Draganu Vasiljkoviću zvanom Kapetan Dragan, uručili dres kluba s brojem 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja se nisam odrekao Zvezde kao navijač, nego kao građanin koji je svjestan svega onoga što su, neovlašteno, ali u ime Srbije i srpskog naroda, činili u ratu ti Arkanovi tigrovi, knindže Kapetana Dragana, šešeljevci… Zapravo, bio je to moj vrisak i poziv da se probudimo iz ovog ružnog sna u koji je zapala Srbija. Da prestanemo šutjeti, da se pobunimo i pružimo otpor zlu, inače će nas sve skupa progutati mrak u koji vlast i ratni zločinci uvode Srbiju. Prema tome, Zvezda uistinu nije ništa izgubila time što ja više nemam ni simpatije prema tom klubu, ali je zato dobila na svjetskom publicitetu time što je ratnog zločinca proglasila počasnim članom”, kaže Pantić za Večernji list.

Na Svjetskom prvenstvu navijao je za Hrvatsku, što su mu mnogi zamjerali.

“Nnaravno da su moje simpatije i simpatije svih građanski orijentiranih Srba na strani Hrvatske kad igra bilo s kim osim sa Srbijom. Uvijek će mi biti bliži Modrić, Mandžukić, Rakitić, Rebić… nego Ronaldo, Mbappé, Messi i kako se sve ne zovu te svjetske nogometne zvijezde. I nikad mi neće biti jasno zašto su nacionalistima bliži i draži svi ti bjelosvjetski gurači lopte od talentiranih mladića s naših prostora, bili oni Srbi, Bošnjaci ili Hrvati. Zvezda iz 1991., kao multietnička momčad s prostora bivše države, dokaz je da nisu u pravu”, priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mu najviše smeta kod Aleksandra Vučića?

“Aleksandar Vučić apostol je primitivizma i praznine lažnog nacionalizma. Kao politički izvanbračni sin ratnog zločinca dr. Vojislava Hulje Šešelja, on nesmiljenom žestinom nastavlja s realizacijom tko zna gdje i tko zna skim napravljen projekt uništavanja države Srbije i srpskog društva. Državu je zapravo likvidirao i prije nego što je uzurpirao svu vlast. Bilo je to jedne predizborne noći 2016. godine kada je svojoj pretorijanskoj gardi, koju čine tzv. navijači Delije i Grobari, naredio da pod zaštitom fantomki sruše cijeli jedan gradski kvart Savamalu, kako bi svojim partnerima Arapima predao raščišćen teren za gradnju “Beograda na vodi”. Te noći policija je davala logističku podršku rušiteljima, a zašutio je i Ustavni sud. Ustavni suci primaju visoke plaće iako ne rade svoj posao jer se od tada do danas nisu oglasili ni po jednom zahtjevu za zaštitu ustavnosti. Te je noći Aleksandar Vučić postao srpski “Kralj Sunce”, odnosno “Država, to sam ja”, kako je govorio jedan od posljednjih francuskih monarha. Tako je nestala država Srbija, a srpsko će društvo biti vraćeno u pretpolitičko plemensko doba ako “Kralj” svojim “bugarskim vlakovima” (kad jedna osoba glasa na više biračkih mjesta – op. a.), lažima i prijevarama, ucjenama, korupcijom i obećanjima natjera polovicu biračkog tijela da 21. lipnja izađe na njegove lažne izbore. Jer kakvi su to izbori kad nema države? Na tim se izborima ne bira vlast, nego vlast bira svoju oporbu”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.