Ministar Goran Marić: Marin Čilić radi sjajan posao – za sebe, za Hrvatsku, za svoju Hercegovinu, za sve nas

Foto: Facebook

Ministar državne imovine Goran Marić susreo se s najboljim hrvatskim tenisačem Marinom Čilićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“HRVATSKA PRIČA ZA SVIJET
U Ministarstvu državne imovine danas dinamičan dan, sastanci s gostima, kolegama ministrima, načelnicima općina, gradonačelnicima, uži kabinet Vlade, konzultacije, mediji … sve važni i redovni povodi, obveze, dogovori, i već prva otpuhivanja i tjeranje zamora. I nakon desetaka poziva na mobitel, iznenada jedan break , javljanje s recepcije. Prepoznajem odmah glas Marina Čilića: ministre, imaš li vremena da se kratko pozdravimo…! Ugodno iznenađenje, i još više uz ovu činjenicu: prošetao se, tako jednostavno i spontano, do Dežmanove u Zagrebu, do Ministarstva, četvrti tenisač svijeta, Hrvat, Marin Čilić. Zaokružujem za svoje drage prijatelje koji otvaraju ovaj moj profil ovu vijest, sliku ovog jutra: ispod osunčanog Tuškanca i Rokova perivoja, u neizbrojivim bojama jeseni, u kadru se pojavi velikan tenisa i velikan skromnosti i jednostavnosti Marin Čilić. Zar to nije dovoljno da podijelim s vama ovaj zapis o svom iznenađenju, osvježenju i istinskom oduševljenju …
Dok razgovaramo u ovom iznenadnom susretu, struji mi mislima upit i znatiželja: kako povezati ovu Marinovu mladost i toliku zrelost?! Mi ekonomisti bismo to odmah htjeli staviti u odnos, korelaciju, razmjer: kako je moguća tolika razina zrelosti, svijesti o ulozi, značaju jednog športaša za svoj narod, za zemlju … od ove mladosti?! Marin kao da je iz nekog drugog, bestežinskog svijeta u kojem nema tjeskobe, sebeljublja, taštine, egocentrizma, gnjeva i egoizma … On doista pripada, diskretno i moćno, neotuđivo i utemeljeno svom narodu, zavičaju i njihovim vrijednostima. Rado bih ga usporedio s nekim, ali ne nalazim prikladna primjera.
Moje dojmove potvrđuje i moje osobno, duboko poznanstvo i iskustvo s njim kad sam ustvrdio i više godina ranije: ovaj će mladić raditi sjajan posao! Za sebe, za Hrvatsku, za svoju Hercegovinu, za sve nas.
Naravno, nije bilo izgleda preskočiti Wimbledon pri ovom susretu. Pitam ga: Zaboravio Wimbledon? Ne, njemu se i njegovu travnjaku sigurno vraćam po pobjedu koju ću darovati svima u Hrvatskoj! Kad tako kaže Marin, jedino što činim, vjerujem mu i svjedočim evo za sve vas čitatelje …
I na kraju susreta, reče mi Marin: Gorane, nisam ti rekao da sljedeći mjesec, od 12. do 19. studenog u Londonu, igram na završnom turniru osmorice. (osam najboljih tenisača svijeta s ATP ljestvice) Ovo je poziv, zapiši! .
Lijepa vijest, i još ljepša pozivnica! Očekujem i već vidim: bit će to velika hrvatska priča za Svijet!”, objavio je ministar Marić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.