Novosel nakon odluke SDP-u bliskog tajkuna, Emila Tedeschija, da Cedevitu preseli u Sloveniju: ‘Naša košarka time ništa ne gubi’

Foto: fah

Nažalost i dalje se ne stišavaju reakcije na odluku SDP-u bliskog tajkuna, Emila Tedeschija, inače predsjednika Cedevite, koji je donio odluku da spomenuti klub premjesti iz Zagreba u Ljubljanu te da u Zagrebu ostanu samo košarkaška akademija i druga momčad koja bi igrala u prvenstvu Hrvatske. Treba li uopće pristati na takvo iskreno rečeno poniženje hrvatske lige pitanje je za one koji tu našu ligu vode, kako je vode pokazali su pristajući i dalje sudjelovati u besmislenoj regionalnoj ABA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emil Tedeschi tvrdi da je izostala podrška (financijska) kako Grada tako i države te da zato napušta Hrvatsku i odlazi u susjednu Sloveniju. Očito kako šef Cedevite ne razumije ono što je svakom košarkaškom zaljubljeniku u hrvatsku košarku jasno, posebno u Zagrebu, naime, Cedevita nikad u srcima navijača, ili barem neće to biti tako skoro, ne može imati status jedne Cibone. Cibona asocira na europske naslove, romantično vrijeme hrvatske i europske košarke, na – Dražena Petrovića. Cedevita tek na regionalnu ligu.

Hrvatski izbornik Veljko Mršić, bivši Cedevitin sportski direktor i trener, o potezu Tedeschija kaže: ”Tedeschijevim potezom hrvatska klupska košarka gubi kvalitetan klub. Žao mi je što Tedeschi kapital svoje kompanije nije usmjerio na Split, Zadar ili neki drugi hrvatski grad kako bi se potaknuo razvoj košarke i staro suparništvo. No, treba reći da je upravo Atlantic grupa podigla jedan mali klub do onoga što je Cedevita proteklih godina bila. A bila je dominantna u hrvatskoj košarci, jedini naš klub u Europi, sudionik Top 16 Eurolige odnosno Final Foura Eurokupa”, prenosi Večernji list.

Odluku Emila Tedeschija prokomentirao je i jedan od najvećih hrvatskih trenera svih vremena, čije se ime još uvijek vezuje uz najveće uspjehe Cibone, mislimo, dakako, na Mirka Novosela:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sportski gledano, to je neozbiljan potez. Zna li on koliko malo ljudi gleda Olimpijine utakmice? No, naša košarka time ništa ne gubi. Štoviše, sada se može samo stvoriti ravnopravnost klubova, pri čemu HKS treba povući neke snažnije poteze kao što je zabrana igranja strancima. Cedevita nije bila dominantna zbog stručnog rada, nego zbog novca…”, bio je vrlo jasan Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.