Mišetić iskopao podatke o čovjeku koji bi mogao biti Borjanov otac: ‘Je li protjeran ili je pobjegao da ne bude procesuiran zbog pobune?’

Boško Borjan, otac golmana reprezentacije Kanade Milana Borjana, tijekom Domovinskog rata bio je navodno pripadnik 75. motorizirane brigade, tzv. Vojske Srpske Krajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je to putem Twittera odvjetnik Luka Mišetić koji je reagirao na Borjanove objave da je kao 8-godišnjak protjeran iz Hrvatske u operaciji Oluja. U svojim je brojnim izjavama govorio da se nije rodio u Hrvatskoj već tzv. RS Krajini.

> Srbin koji brani za Kanadu glavna tema na društvenim mrežama: Hit su montaže Borjana na traktoru

“Kanadski vratar Milan Borjan kao 8-godišnjak ‘protjeran” iz Hrvatske u Oluji? Ili je njegov otac Boško bio pripadnik 75. motorizirane brigade tkz. ”Vojske Srpske Krajine” pa je s obitelji pobjegao iz Hrvatske u Oluju kako ga Hrvatska ne bi procesuirala zbog oružane pobune?”, objavio je Mišetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u svojoj objavi Mišetić nije rekao da je riječ o ocu nogometaša, već o čovjeku koji ima isto ime i prezime kao on. Naime, i hrvatski i srpski podaci pokazuju da je Boško Borjan bio pripadnih srpske paravojske. Navedeni čovjek 28. travnja 1993. godine u Kninu je uhićen zbog pljačke, i to zbog prijevoza granulata, smjese za proizvodnju plastičnih stvari. Boško nije procesuiran pred našim pravosuđem jer je hrvatska vlada 1996. godine amnestirala sve koji su počinili oružanu pobunu protiv Hrvatske.

> Jeličić o zvezdašu i kanadskom golmanu Borjanu: Osim što ne poznaje zemljopis, nije ni neki golman

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.