Mišković: ‘Kek će ostati u Rijeci kao viši savjetnik, moramo ići naprijed’

Foto: fah

Matjaž Kek dao je ostavku nakon poraza Rijeke kod Gorice (2-1) u 10. kolu HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu je na konfereciji za novinare govorio predsjednik Damir Mišković.

“Danas je i za mene vrlo emotivan trenutak jer je čovjek koji je radio s nama zadnjih pet, šest godina dao ostavku s kojom sam se ja složio jučer. Složili smo se da je u ovom trenutku najbolje da se rastanemo. Ostat će on u klubu moj viši savjetnik za sve što se radi u klubu, ali dajmo mu da se odmori. Zahvalio bih mu se u ime svih u gradu Rijeci, svih koji vole klub”, poručuje.

“Došlo je vrijeme da promijenimo način suradnje. Ja sam s njim bio povezan više nego bilo tko drugi, ali život ide dalje i tu neće biti problema. Na nama je da nađemo novog trenera. Još nismo razmišljali o tome, da će do toga doći tako brzo. Jednostavno, dogodilo se i moramo ići naprijed. Na nama, stručnom dijelu ljudi koji rade o tome. Srećku, Manceu i meni, da nađemo trenera sljedećih dana i iskoristimo pauzu da se stabiliziramo i nastavimo prema ciljevima koje smo zacrtali: da budemo u vrhu hrvatskog nogometa, da izborimo kvalifikacije Europske lige, da u sljedećih pet godina minimalno petero juniora dođe u prvu momčad. To je strategija, to nema veze s financijama. S tom strategijom tražit ćemo trenera”; rekao je Mišković, prenose 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad će doći novo ime?

“Nismo htjeli sinoć pričati o tome, nisam bio od volje nakon sramotne izvedbe naših igrača, oni će sigurno imati novčane sankcije. Nedjelja je, brzo se sve dogodilo, ali naći ćemo rješenje. Izabrat ćemo onoga za kojega mislimo da je najbolji za Rijeku. Bit će izabran trener koji bude htio pratiti petogodišnji plan. Imat ćemo momčad koja će se boriti za vrh hrvatskog nogometa. Ako bude prilike, opet ćemo napasti i vrh. Od osvajanja duple krune htjeli smo da u sljedećih pet godina imamo barem pet mladih igrača iz naše omladinske škole u prvoj momčadi”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.