Mogu li Modrić i Kroos igrati zajedno u prvoj momčadi Reala?

Foto: snimka zaslona

Nogometaši Reala u srijedu, u finalu prije finala, igraju polufinalnu utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna. Prva utakmica u Muenchenu završila je rezultatom 2:2, dakle, Real je po mnogima bliže samom finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Modriću i Kroosu

Uzvratnu utakmicu polufinala na Santiago Bernabeu komentirao je Realov trener Carlo Ancelotti. Radilo se o svojevrsnoj najavi uzvrata, a pritom je kazao kako ne razmišlja kako će igrati kada odu iz kluba Luka Modrić i Toni Kroos, kojima ugovori istječu 30. lipnja.

Talijanski stručnjak pohvalio je oba veznjaka koji, kako tvrdi, ”puno doprinose” igri i rezultatu Reala.

Mogu li Hrvat i Nijemac zajedno?

Međutim, Ancelotti vrlo rijetko s Lukom od prve minute kreće u utakmicu, Modrić ulazi s klupe uglavnom u završnici utakmice, kada nerijetko pokazuje svoju ogromnu kvalitetu te nerijetko mijenja sam ritam utakmice na Realov mlin. Recimo kako Ancelotti u svim susretima Lige prvaka igra s Modrićem i Kroosom, međutim, nikad u tim utakmicama ne igraju sjajni veznjaci u isto vrijeme. Naime, njemački veznjak je u Muenchenu izašao 15 minuta prije kraja, a onda je u igru ušao hrvatski veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Istina je da nisu igrali zajedno, ali mogu igrati zajedno”, kazao je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu.

Ancelotti je kratko komentirao i budućnost bez njih dvojice, a koja sve brže dolazi. Primjerice kapetan hrvatske reprezentacije ima gotovo 39 godina.

“Razmišljat ćemo kako bez njih kada dođe vrijeme jer su sada još uvijek ovdje, jako nam doprinose i sretni smo s njima”, poručio je Ancelotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset godina

Podsjetimo, uskoro će se navršiti 10 godina od kada je najbolji europski nogometni klub svih vremena osvojio svoj deseti naslov prvaka Europe. Recimo kako su od igrača koji su te 2014. igrali finale u Lisabonu protiv gradskog rivala Atletica preostali te Luka Modrić te braniči Nacho Fernandez i Dani Carvajal. Nakon te 2014. Kraljevski klub je osvojio još četiri Lige prvaka, što je zaista spektakularan uspjeh.

“Momčad koja je 2014. ovo započela nastavlja. Ne svi jer vrijeme svakome prolazi, ali jedan dio nastavlja. To je linija s Modrićem, Nachom i Carvajalom, te Kroosom i Lucasom Vazquezom”, rekao je Ancelotti.

Podsjetimo, talijanski stručnjak i tada je sjedio na klupi kluba sa Santiago Bernabeua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon odlaska Cristiana Ronalda (2018.) počela je tranzicija kojom sada upravljam, a novi mladi igrači se dobro uklapaju. Brzo uče kako se ponašati u Real Madridu”, zaključio je iskusni talijanski stručnjak objašnjavajući zašto je Real i nakon svih promjena jednako uspješan i trofejan klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.