Može li Dinamo preko Viktorije do same završnice Europske lige? ‘Šanse su ogromne, u svim segmentima hrvatski prvak bolja je momčad’

Foto: fah

Dinamo će u nokaut fazi Europske lige svoj put prema samoj završnici ovog natjecanja tražiti preko Viktorije iz Plzena. Radi se o vrlo nezgodnoj momčadi i pravom iznenađenju ove jeseni. Naime, možda im ime ne zvuči atraktivno ali su oni u dvije utakmice protiv CSKA Nikole Vlašića u Ligi prvaka osvojili tri boda i osvojili treće mjesto što im je i omogućilo nastavak europskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je netko ove sezone upoznao Viktoriju onda je to mladi hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, koji je bio strijelac u obje utakmice protiv Viktorije.

Kakve su šanse Dinama i kako Nikola vidi momčad iz Plzena?

“I sad mi je muka kad se sjetim da nas je Viktoria izbacila iz Lige prvaka. Mi smo ih nadigrali u obje utakmice, ali smo zahvaljujući svojim glupostima osvojili samo bod”,  kazao je za Sportske novosti Vlašić te je nastavio o Dinamu, koji je ove sezone predvođen Nenadom Bjelicom nakon gotovo 50 godina izborio europsko proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dinamove šanse su ogromne! Za mene je Dinamo veliki favorit i doista ne vidim kako bi Viktoria mogla izbaciti modre. Dinamo ima kvalitetnije igrače, a po onom što sam vidio u Europskoj ligi, i daleko bolju momčad. Priznat ću vam još nešto, nakon što sam vidio da je Dinamo osigurao prvo mjesto u skupini i da nam može biti suparnik, nisam bio baš nešto sretan. Impresionirali su me igrom i siguran sam da ga nitko u EL nije želio za protivnika…”

Bolje strane češke momčadi, kako ih vidi hrvatski reprezentativac?

“Možda bi bilo najpametnije da kažem da su čvrsti i nezgodni, odlično se brane i imaju dobre kontre. No, nisam ih tako doživio! Nisu posebno agresivni, imali smo dosta prostora za igru u obje utakmice. Nemaju ni nekakav obrambeni bedem, napravili smo im pregršt šansi. Istaknuo bih tek njihov napadački prekid , tu su dosta dobri”, upozorava najbolji igrač ruske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši nogometaš Hajduka tvrdi da se plavi što se atmosfere tiče u Češkoj nemaju razloga bojati, ne može se to ipak mjeriti s punim Maksimirom?

“Mi smo u Plzenu bili izgubljeni prvo poluvrijeme zbog svojih problema, a ne zbog lude atmosfere na stadionu ili pritiska domaće momčadi. Većini mojih suigrača iz CSKA-a to je bila prva utakmica u Ligi prvaka, imamo iznimno mladu momčad. Dečki su se nekako prepali prije utakmice i odigrali smo prvo poluvrijeme ispod svake razine. No čim smo se u nastavku posložili, Viktoria nam nije mogla ništa. Vidio sam Dinamo na europskim gostovanjima, nije djelovao nimalo impresionirano. Inače, teren u Plzenu je jako dobar za igru, a ozračje na tribinama daleko od onog koje Dinamo dočeka na Poljudu …”, poručio je Vlašić te je još jednom jasno podcrtao:

“Ne želim nikoga podcijeniti, a najmanje suparnika koji nas je izbacio u izravnim utakmicama. No, Dinamo je u svim segmentima bolja momčad i realno je da prođe dalje. Mi smo ispali zbog mladosti i neiskustva, a Dinamo takva propadanja u svojoj igri nema…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.