Može li Real Madrid doista igrati ravnopravno u NBA ligi kako tvrde neki košarkaši?

Foto: fah

Iskusni španjolski košarkaš, aktualni igrač Reala, Rudy Fernandez, jedan je od onih koji su se okušali u europskoj košarci, ali i u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, NBA ligi. Njemu, s obzirom na bogatu karijeru, nije teško bilo dati ocjenu kvalitete ova dva košarkaška svijeta, ipak je NBA liga posve drugačiji svijet i najbolje što košarka može ponuditi, iako ima nemali broj onih u Europi koji ne vole takvu košarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Real Madrid može se bez problema natjecati u NBA ligi, u to nema nikakve sumnje. Dobili smo prije nekoliko godina Oklahomu, iako je to bila predsezona za njih, tek su počinjali, puno su putovali i slično. To nema veze s regularnom sezonom, no, mi smo natjecateljski itekako nastrojena momčad”, poručio je Rudy Fernandez.

Fernandez je mislio na prijateljski susret ove dvije momčadi u Madridu, koji je održan pred početak sezone 2016/17 kada je Real slavio sa 142:137 i to nakon produžetka.

Podsjetimo, Fernadez je u NBA ligi proveo nešto više od tri godine, najprije je igrao za Portland Trail Blazerse, i to u razdoblju od 2008. do 2011. godine, nakon toga je kratko bio u Denveru, prije nego li je 2012. potpisao za Real, za koji, kako smo već spomenuli, igra i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sličnu je izjavu dao i Rudyjev reprezentativni kolega i centar Hornetsa Willy Hernangomez, koji je kazao da je Real klub koji je na razini NBA lige. Naime, on je također igrao za madridski klub i to u sezoni 2015./2016., prije nego li je odlučio potražiti sreću preko oceana.

Posljednjih su godina sve učestalije prijateljske utakmice između euroligaških momčadi protiv momčadima koje igraju NBA ligu, pobjedu ne više tako rijetko znaju izvući i europski klubovi. Ipak to su tek pobjede u PRIJATELJSKIM utakmicama, tada NBA zvijezde igraju pod ručnom. Realno gledajući razlika u kvaliteti je i dalje bez sumnje na strani američkih klubova, koji su u odnosu na košarkaše koji igraju u Europi fizički puno spremniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.