Mršić više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

mršić
Foto: fah

Veljko Mršić više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, objavio je HKS. Na klupi Hrvatske bio je od svibnja 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elektronička sjednica Upravnog odbora HKS-a kojom je potvrđen sporazumni prekid suradnje održana je 18. siječnja 2022. elektroničkim putem.

– Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje g. Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima, izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković povodom raskida ugovora s izbornikom.

Mršić se zahvalio HKS-u i svojim suradnicima na suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu, rekao je Mršić.

Hrvatski košarkaški savez će se uskoro opširnije očitovati o daljnjim akcijama u vezi muške seniorske reprezentacije Hrvatske, a Mršić će preuzeti španjolski Breogan.

Mršić je reprezentaciju preuzeo u svibnju 2019. godine. Prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim stožerom i velikim trudom igrača uspješno proveo kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu Hrvatska nije osigurala put u Japan, a u studenome 2021. godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te ju sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u rujnu 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.