Mršić zadovoljan debitantima i atmosferom u reprezentaciji

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija kvalifikacije za Europsko prvenstvo, nakon četiri pobjede i već osiguranog plasmana, zaključila je dvama porazima na turniru u Istanbulu. Izabranici Veljka Mršića najprije su izgubili od Nizozemske s 57:65, a sinoć i od Turske sa 78:84.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ekskluzivnom razgovoru za Hrvatski radio Mršić je prokomentirao utakmicu s Turskom i završnicu kvalifikacija.

– Zadovoljan sam kako smo odigrali, bolje nego prvu utakmicu. Tu prvu smo imali četiri debitanta, to se osjetilo na našoj igri, već u drugoj se vidjelo da smo duže bili zajedno. I to protiv ekipe koja ima četiri euroligaša u momčadi, jednog Larkina koji se trebao potrošiti do kraja da nas dobiju i to me čini sretnim. Proširili smo krug kandidata, što je važno zbog kvalifikacija u 11. mjesecu kada će biti za Svjetsko prvenstvo.

Turnir u Istanbulu iskoristio je kako bi dao priliku mladim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Malo silom prilika, jer neke igrače smo htjeli odmoriti. Dogodila se ozljeda Roka Rogića, Ukić je bio pošteđen, ozlijedio se Ramljak, a s Cibonom smo imali dogovor da samo dva igrača povedemo, nismo mogli računati na Planinića koji je bio jako bitan u prvom prozoru, a nije bilo ni Krušlina. Došli smo s idejom da probamo drugi bekovski par, prvi put sam i ja vidio neke igrače u službenoj utakmici za reprezentaciju. Nismo imali rezultatski imperativ što se osjetilo protiv Nizozemske, debitanti su bili malo ukočeni, ali već su se protiv Turske pokazali u pravom svjetlu. Larkin je trebao igrati samo prvi dio, ali morao je ući u drugom i njegova klasa je presudila.

Koliko je zadovoljan što se Hrvatska plasirala na veliko natjecanje u ranoj fazi kvalifikacija?

– Najviše sam zadovoljan što smo vidjeli da s igračima koji većinom igraju u hrvatskoj ligi, da se možemo nositi s Turskom, kojoj su falila dva igrača koja će nastupiti u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Nama je nedostajalo šest, sedam igrača koji su mogli biti s nama. Bitno je da smo vidjeli igrače na koje možemo računati u budućnosti. Bitno je da su svi igrači jako motivirani igrati za Hrvatsku, da uživaju igrati. Daju sve od sebe da se prilagode, uživaju trenirajući i družeći se. Kad imamo takvu skupinu igrača, s još igračima iz NBA lige i Simonom, lako ćemo napraviti ekipu. Najvažnije da dođemo do kruga od 20 igrača koji mogu dobro prezentirati hrvatsku košarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li se u potpunosti oporavio od koronavirusa?

– Svaki danom sam sve bolje. Još neke posljedice su ostale, ali nisu opasne, malo su neugodne. Nadam se da će sve biti, i da će svi post COVID sindromi uskoro nestati.

Pred hrvatskim su košarkašima kvalifikacije za Olimpijske igre koje će se igrati Splitu od 29. lipnja do 4. srpnja 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Počinjemo razmišljati, napravit ćemo sve u svojoj moći, a što nije u našoj moći, s tim se nećemo zamarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.