Mržnja prema Ronaldu glasnogovornika Porta: ‘Osvetili smo se talijanskim lopovima i svinji Cristianu’

Foto: fah

Nogometaši Juventusa ispali su od Porta u osmini finala Lige prvaka, jedan od glavnih krivaca za novi neuspjeh Stare dame je Cristiano Ronaldo, koji je doveden iz Reala kako bi talijanski klub napokon dohvatio trofej Lige prvaka. Ronaldo se na utakmici nije proslavio, a loše je reagirao i u živom zidu kad je Porto poravnao na 2:2 u produžecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega toga žestoko ga kritiziraju u Italiji, poglavito Torinu, a ne štede ga ni njegovi Portugalci.

Glasnogovornik Porta Fernando Saul ne krije da ne može podnijeti Ronalda, koji je karijeru započeo u Sportingu iz Lisabona, što mu, dakako, Saul ne može ”honorirati”.

“Osvetili smo se talijanskim lopovima za poraz u Baselu 1984. godine ( podsjetimo – finale Kupa pobjednika kupova). Osvetili smo se toj svinji Ronaldu za sve što je radio na Dragau. Čekam video Dolores  (podsjetimo – Ronaldove majke) i ostalih krezubih članova obitelji”, napisao je Saul na društvenim mrežama, no zanimljivo je da je tu objavio i obrisao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nakon ovakve objave Porto je pokrenuo disciplinski postupak protiv Saula, kome to i nije prvi ispad s obzirom kako je prije nekoliko godina zaradio suspenziju od trideset dana. Tada je, podsjetimo, Saul tijekom utakmice protiv Benfice na mikrofon vikao kako mu je ”dosta pljačke”.

Poruka Porta:

“Upravni odbor FC Porta na današnjem sastanku odlučio je pokrenuti disciplinski postupak protiv glasnogovornika kluba Fernanda Saula zbog onoga što je napisao na društvenim mrežama nakon utakmice…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saulu se obratila i sestra Cristiana Ronalda Katia Aveiro.

“Ti si svinja! Operite usta kad govorite o Ronaldu, njegovom životu i životima tisuća drugih ljudi. Ovdje se prednost daje neznalicama i poremećenim ljudima. Porto, nisi ti kriv, on ni na koji način ne predstavlja klub. Veselim se danu kad ćemo se vidjeti ‘lice u lice’, ako ćeš imati obraza pričati sa mnom, braćom i majkom.”

Na kraju se Saul bio prisiljen ispričati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim se ispričati Ronaldu i njegovoj obitelji ako smatraju da sam ih u jeku povijesne utakmice na temelju objava uvrijedio. Dovoljno sam ponizan i priznajem da sam pretjerao. Pogriješio sam, ali i drugi griješe. Moje isprike.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.