Legende Hrvatske i Slovenije igraju za pomoć potresom pogođenom području

Foto: HNS

Nogometne legende Hrvatske i Slovenije odigrat će u subotu, 13. ožujka, u Petrinji humanitarnu utakmicu koju su inicirali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Uefe, Davor Šuker, i predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin, s ciljem pomoći područjima stradalima u razornom potresu krajem prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom će prilikom Aleksander Čeferin u ime krovne europske nogometne federacije uručiti donaciju Hrvatskom crvenom križu, a predsjednik HNS-a Davor Šuker predat će donaciju Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije, namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture u potresima pogođenim područjima.

Susret nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije nastavak je njegovanja dobrosusjedskih odnosa dvaju nacionalnih saveza koji su u rujnu prošle godine u Brdu kod Kranja također organizirali prijateljsku utakmicu u kojoj su slavili domaćini (3:2). Obje će momčadi, baš kao i u rujnu, biti sastavljene od velikih nogometnih imena.

Za Hrvatsku će igrati Davor Šuker, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Petar Krpan, Dario Šimić, Marijan Mrmić, Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Daniel Šarić, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Mario Stanić, Boris Živković, Silvio Marić, Mihael Mikić, Nenad Pralija, Tomislav Dujmović, Robert Špehar i Marko Babić. Ulogu izbornika preuzeo je viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić, a pomoćnik na klupi bit će mu Robert Prosinečki. U vodstvu hrvatske momčadi bit će i aktualni izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, bivši izbornik Miroslav Blažević, odnosno Marijan Vlak. Slovenske boje branit će, između ostalih, Aleksander Čeferin, Primož Gliha, Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Aćimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Radenko Mijatović, Aleksandar Radosavljević…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao rođenom Petrinjcu izuzetno mi je drago da je ova inicijativa pokrenuta u Hrvatskom nogometnom savezu i da su je objeručke prihvatili naši prijatelji iz Slovenije, uz svesrdnu podršku i pomoć Europske nogometne federacije Uefe. Pritom su, naravno, ključnu ulogu odigrali predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin, i predsjednik našeg Saveza i član Izvršnog odbora Uefe, Davor Šuker. Ovo je još jedna potvrda silno velikog značaja nogometa u službi humanosti. Vjerujem da ćemo zajedničkim donacijama ljudima na potresom pogođenim područjima barem malo olakšati njihovu svakodnevicu. Želim izraziti veliku zahvalnost svim sudionicima obiju reprezentacija i obaju Saveza, ali i žal što će se utakmica odigrati bez prisustva gledatelja. Međutim, naša je obveza pridržavati se važećih epidemioloških mjera i u prvom redu misliti na zdravlje ljudi.”, rekao je Zorislav Srebrić.

Početak prijateljske utakmice nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije je u 13 sati na stadionu Mladosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.