Mulaomerović nakon pobjede nad Ukrajinom: Sada sve počinje

Foto: fah

– Ovo smo željeli, to smo i dobili, svaka čast dečkima, rekao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović nakon pobjede nad Ukrajinom u posljednjem kolu grupne faze EuroBasketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkaši slavili su 90:85, a pobjedom nad Ukrajincima izbjegli su četvrtu poziciju, koja u osmini finala donosi težeg protivnika, odnosno pobjednika skupine D, najvjerojatnije Srbiju.

– Ukrajina je jako dobra ekipa, ovo je bila peta utakmica, umorni smo i mi i oni. Dečki su izvukli maksimum, možda i više od maksimuma, osobito Babo (Bojan Bogdanović), on je bio najviše na terenu, kapetanski, ali i svi ostali, čak i u ovom zadnjem periodu gdje smo ušli u malu rupu, izvadili smo se. Kruno Simon, “doktor košarke” je svojom kreacijom izvukao dosta toga, i Zubac isto, čestitam dečkima, rekao je Mulaomerović te dodao:

– Idemo u Berlin, to je ono što smo htjeli, čekamo protivnika, sada sve u stvari počinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu partiju pružio je Dominik Mavra.

– On za mene nije iznenađenje, bio je sjajan, Mavra nam je dao jako puno u toj kreaciji, bio je sjajan, i razigravao je ostale, rješenja na terenu bila su odlična. Ne treba zaboraviti ni Ramljaka koji je čuvao Mihailjuka… Uvijek kažem da se u ovakvim utakmicama u reprezentaciji treba žrtvovati, netko nekad igra dobro, nekad malo slabije, netko igra sjajno, ali nemoguće je držati stalno isti ritam. Dečki su bili odlični.

Pogled prema Berlinu i protivnicima koji nas mogu čekati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Teško je govoriti prije svih rezultata, pričekat ćemo, a s kim god budemo igrali bit ćemo motivirani. Imat ćemo dva dana odmora, to je najbitnije, dva treninga da se spremimo pa tko god bude, zaključio je izbornik, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.