Petrović: Hrvatska je kalkulirala, otvara nam se dobar ždrijeb

Foto: fah

Legendarni hrvatski košarkaš i bivši izbornik Hrvatske Aleksandar Aco Petrović komenitrao je zadnju utakmicu Hrvatske u grupnoj fazi EuroBasketa. Smatra da su naši košarkaši kalkulirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne mogu detaljnije komentirati našu reprezentaciju jer smo očigledno u kalkulacijama, poručio je još tijekom utakmice s Ukrajinom bivši izbornik.

Nakon pobjede od pet razlike 90:85 Hrvatska je osigurala treće mjesto, a sada čeka rasplet skupine D. Situacija je takva da bi drugo mjesto mogle zauzeti Finska ili Srbija, a to ovisi o ishodu utakmice Poljska – Srbija. Ako pobjedi Srbija, Hrvatska će igrati protiv Finske, a u slučaju pobjede Poljske druga će biti – Srbija. Treće mjesto u skupini još mogu zauzeti i Izrael i Poljska i Finska.

Petrović smatra da bi Hrvatska mogla imati dobar ždrijeb ako Srbija potvrdi ulogu favorita i svlada Poljake, te Italija dobije autsajdera Veliku Britaniju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ukoliko danas sve prođe kako treba( Srbija dobije Poljsku te Italija Veliku Britaniju) otvara nam se dobar pogled kroz ždrijeb. Međutim potrebno je odigrati puno, puno bolje.

Treće mjesto donosi nam težeg protivnika u osmini finala, to mogu biti Finska ili Srbija ako izgubi od Poljaka, ali drugo mjesto bi značilo potencijalni sudar sa Slovenijom u četvrtfinalu, a to se čini kao nemoguća misija s obzirom na igru Dončića i društva.

Simon: Bio bih lud kada bih rekao da Srbija tamo nije najteži protivnik

Rasplet skupine D komentirao je i Kruno Simon, teško da će Srbija kalkulirati smatra Simon:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bio bih lud kada bih rekao da Srbija tamo nije najteži protivnik. Poznajući njih sumnjam da će kalkulirati. Ići će na to prvo mjesto, ali ako ne, igramo s njima odmah u osmini finala. Na kraju krajeva ako hoćeš ostvariti neki rezultat moraš igrati s najjačim ekipama.

Podsjetimo još na našu skupinu, Hrvatska i Ukrajina su natjecanje u skupini okončale s omjerom pobjeda i poraza 3-2, a na isti taj omjer mogla bi doći i Italija ukoliko kasnije u četvrtak svlada slabašnu Veliku Britaniju. U slučaju pobjede Italije, Hrvatska će natjecanje u skupini okončati na trećem mjestu, druga će biti Ukrajina, a Italija četvrta zbog omjera u međusobnim susretima. Ako pobijedi Velika Britanija, tada će Hrvatska završiti na drugom mjestu u skupini, Ukrajina na trećem, a Italija na četvrtom. Grčka je sa 4-0 još ranije osigurala prvo mjesto, dok su Estonija i Velika Britanija bez izgleda za prolazak u osminu finala, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.