Bogdanović: Dosta crnih rupa, ali dižemo se, to je dobar znak pred nokaut fazu

Foto: fah

Hrvatski košarkaši pobijedili su u Ukrajinu u posljednjoj utakmici grupne faze na EuroBasketu te će gotovo sigurno u osminu finala kako trećeplasirana momčad skupine C. Najbolji kod naših bio je Bojan Bogdanović s 27 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prije europskog prvenstva cilj je bio proći skupinu i onda probati iznenaditi u osmini finala i četvrtfinalu, mislim smo igrali toplo hladno cijeli turnir, kao i ovu utakmicu. Dosta crnih rupa, pustili smo im pred kraj druge četvrtine, gdje su pogodili tri trice za redom. Najbitnija je pobjeda, pa da s dobrim učinkom idemo dalje, rekao je Bogdanović.

Bojan sam priznaje nešto lošiji ulazak u turnir, ali se nada da je uhvatio formu:

– Što se mene tiče, dosta samo loše ušao u turnir, pa sad za ove dvije utakmice se malo dižem. To je dobar znak pred ovu nokaut fazu. Ekipa igra dobro, dobri smo u obrani, malo nam šteka taj defenzivni skok što je nelogično za ekipu koju imamo i visinu koju imamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo uspjeli osigurati drugo mjesto, te sad čekamo rasplet skupine D:

– Mislim da smo i s Finskom, Poljskom pa i sa Srbijom smo imali dosta dvoboja. Mislim da igru moramo dići na jedan viši nivo i hvatati te defenzivne skokove i igrati obranu kako igramo trenutno. Dopustiti sebi da trčimo u te kontranapade.

Odličnu partiju pružio je i Dominik Mavra:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bila je jako teška utakmica s Ukrajinom, ali bilo je bitno da pobijedimo radi što boljeg plasmana i zbog po meni nezasluženog poraza od Italije.

Sjajna je bila suradnja njega i Matkovića:

– S Matkovićem je stvarno super igrati, radi dobar blok i stvarno brzo rola. Znali smo da jako duboko stoje i to je bio moj forte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmor, a zatim osmina finala:

– Bitna pobjeda, moramo obratiti pažnju na male stvari u obrani. Imamo još puno rezerve. Ne razmišljamo puno o protivniku, tko god da bude, moramo razmišljati o sebi, a onda će sve ostalo doći. Imamo sada 72 sata odmora.

Kruno Simon bio je najučinkovitiji uz Bogdanovića i Mavru, ali ipak ističe da nije bio na razini i da se vidi umor kod njega. Naglašava kako Hrvatska u nastavku treba biti maksimalno raspoložena ako želi ostvariti neki rezultat:

– Apsolutno važna pobjeda, to nam je bio cilj kada smo dolazili u Milano. To je ostvareno i sada dobar odmor. Nisam igrao baš dobro, fali mi energije. Pet utakmica u sedam dana u ovim godinama je jako teško, ali izvukli su Ramo, Babo i Mavra danas. U Berlinu moramo biti maksimalno raspoloženi i onda protiv svakoga imamo šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je tamo najjača ekipa, ali neće kalukirati te ide po prvo mjesto:

Bio bih lud kada bih rekao da Srbija tamo nije najteži protivnik. Poznajući njih sumnjam da će kalkulirati. Ići će na to prvo mjesto, ali ako ne, igramo s njima odmah u osmini finala. Na kraju krajeva ako hoćeš ostvariti neki rezultat moraš igrati s najjačim ekipama. Od ostalih ekipa, nemamo baš najbolja iskustva s njima u zadnje vrijeme. Danas ćemo pogledati rasplet, onda odmor i priprema, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.