Najbolji hrvatski napadač ove sezone, preporuka Daliću: Je li doista Andrej Kramarić na korak do Bayerna?

Foto: Twitter

Nakon što je postalo jasno da će hrvatski stručnjak i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač,  na klupu europskog  njemačkog diva Bayerna njemački su mediji odmah pokrenuli priču o ”preseljenju” Andreja Kramarića iz relativno skromnog Hoffenheima, koji ove sezone igra senzacionalno dobro, na Allianz Arenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku priča u njemačkim medijima i nije bila posve korektna prema hrvatskom napadaču s obzirom kako se dalo zaključiti ”da će Kovač forsirati Hrvate jer je i sam Hrvat. ” Međutim, kako su dani prolazili, a Kramarić nemilice parao mreže bundesligaških vratara, sve je više onih koji misle da bi za Bayern Kramarić bio istinsko pojačanje. Naime, na krilima Andreja Kramarića relativno skromni Hoffenheim ostvario je povijesni rezultat te se plasirao u Ligu prvaka, i to kao trećeplasirani klub jake Bundeslige. Ispred njih samo su nedodirljivi Bayern te Schalke Marka Pjace.

Nema sumnje, s 13 golova, pregršt asistencija u prijelomnim trenucima utakmice, dokaz su kako je Kramarić ove sezone uvjerljivo naš najbolji napadač. Ispred uvijek borbenog igrača Juventusa, Marija Mandžukića te pogotovo ispred Nikole Kalinića, koji se u ne baš dobro posloženom Milanu loše snašao te se čak govori o odlasku u Moskvu.  Drugim riječima, kao što je nedavno sam rekao u intervjuu za njemačke medije igre Andreja Kramarića najbolja su preporuka  izborniku Zlatku Daliću, kad bude odlučivao o udarnih 11 na Svjetskom prvenstvu.  Uostalom, Kramarić je bio i jedan od hrvatskih junaka na čijim krilima su Vatreni, uz gorivo Luke Modrića, izborili plasman na svoje peto Svjetsko prvenstvo. Sjetimo se utakmice u Ukrajini, bilo je to devedeset minuta ”biti ili ne biti” i prvih 45 minuta nogometnog horora.

Niko Kovač, dakle, pokazao je ozbiljno zanimanje za igrača koji se tijekom utakmice kojom je svoj klub odveo u Ligu prvaka, srećom, lakše ozlijedio, no, nije jedini. Ne čudi, s obzirom kako bi Hoffenheim Kramarića pustio za relativno skroman iznos od 20 milijuna eura. Puno, naravno, ali što je to u usporedbi Neymarom i njegovih nevjerojatnih 222 milijuna eura? Uz Bayern zanimanje za Kramarića pokazali su Borussia Dortmund te Napoli. Neke informacije govore kako je Kramarić bliže Dortmundu, a ni Napoli nije ispao iz igre, naravno. Naime, Bayern ima sjajne napadače, predvođene prvim golgeterom njemačkog prvenstva Lewandovskim, koji se u polufinalu Lige prvaka protiv Reala nisu proslavili, ali koji su sasvim sigurno vrhunski napadači.  Dakako, adut u rukama Kramarića, tvrde Nijemci, je Niko Kovač na klupi Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.