Najbolji mladi rukometaš svijeta: ‘Nagradu bi dao za zlatnu medalju bez ijedne sekunde razmišljanja’

Foto: HRS

Hrvatska muška reprezentacija do 21 godine osvojila je srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu održanom u Španjolskoj nakon što je u finalu u Vigu izgubila od Francuske sa 23-28 (10-15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Dominiković, izbornik muške juniorske reprezentacije za službenu stranicu Hrvatskog rukometnog saveza je rekao:

“Čestitke Francuzima na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji. Imali su nekih problema u skupini, ali su se dizali tijekom turnira kao i obično. Na kraju su doveli Elohima Prandija koji je novi igrač za najbolju momčad svijeta, PSG. To samo potvrđuje koliko su željeli to zlato.
Čestitke naravno i našim dečkima. Bili su sjajni. U svlačionici je bilo i suza jer i oni osjećaju da su mogli i malo bolje. Ali ne želim da bilo tko sada svali krivicu na Ivana Martinovića, Filipa Vistoropa ili Josipa Šarca. Da nije bilo njih i ostalih, ne bi bilo ni nas u finalu.
Zahvaljujem još jedan put cijelom stožeru koji je tako svesrdno radio ovih 40-tak dana da dođemo do ovog rezultata. Tu su bili trener Dinko Đanković, trener vratara Marko Markiš koji je iz Njemačke sjajno skautirao suparnika i pomagao vratarima. Pa Danijel Brajković, Željko Kercel, Zdravko Mirilović.
Možemo biti ponosni jer imamo MVP-a prvenstva Ivana Martinovića i desno krilo Frana Miletu koji je u idealnoj ekipi prvenstva, a on uopće nije ovo godište (2000-te je rođen). Naš ultimativni cilj je da iz ove generacije za koju godinu 5-6 njih budu nositelji igre A reprezentacije.
Želim sreću i kolegi Siniši Markoti koji za tjedan dana ima Svjetsko kadetsko prvenstvo u Sj. Makedoniji. Imamo i tu dobru generaciju i nadam se da će nas oni nadmašiti.
Crveni karton – nemam komentara.“

Ivan Martinović, juniorski reprezentativac i MVP Svjetskog prvenstva 2019.:
“Prezadovoljan sam kako smo odigrali. Mnogi su nas otpisali nakon šestog mjesta prošle godine u Slovenijii na EP-u. Ali mi smo znali da vrijedimo. U svakom trenutku, u svakoj utakmici dali smo sve od sebe. Potrošili smo se do krajnjih granica i možda je i to djelomično odlučilo finale. Što se tiče MVP dao bih ga za zlatnu medalju bez ijedne skunde razmišljanja. U svakom slučaju hvala suigračima koji su mi pomogli u tom ostavrenju.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Vistorop, juniorski reprezentativac:
“Apsolutno sam zadovoljan onim što smo napravili i kako smo odigrali ovdje. Zbilja smo funkcionirali kao prava ekipa. I na to moramo biti ponosni. Držali smo obranu kao nitko. Ona je po željama našeg stručnog stožera bila temelj i na njoj smo mnogo toga izgradili. U finale smo ušli malo lošije nego u neke druge susrete. Možda nas je čak i pojela prvelika želja. Ali i umor. Odigrali smo devet susreta u 12 dana. To nije bilo jednostavno izdržati. Francuzima svaka čast, bili su bolji i zasluženo nose naslov.“

Halil Jaganjac, juniorski reprezentativac:
“Kada smo kretali na Svjetsko prvenstvo malo je ljudi vjerovalo da ovo možemo postići. Posebno nakon onih prijateljskih susreta sa Slovenijom. Ali mi smo pokazali da vrijedimo. Imamo europsko srebro na početku svog puta 2016-te, i sada svjetsko srebro na kraju. Tu je i 4. mjesto SP prije dvije godine, pa šesto s EP u Sloveniji. Imamo osam pobjeda i samo jedan poraz ovdje. Imamo MVP-a prvenstva Ivana Martinovića i člana udarne sedmorke Frana Miletu. To je vrh. Dali smo sve od sebe. Uostalom nikada ni jedna juniorska generacija do sada nije osvojila medalju na SP. Mi smo probili led i nadam se da će ih u budućnosti biti još mnogo. Što se mene osobno tiče, mogu reći, da imam samo 21 godinu i nikada se do sada nisam osjećao sretnije.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.