Najboljih 100 nogometaša svijeta i nelogična lista: Lionel Messi najbolji, Luka Modrić tek treći Hrvat na ljestvici

Foto: Twitter

Britanski Sky Sports javnosti je predstavio ljestvicu od 100 najboljih nogometaša u 2017. godini. U obzir su došli samo nogometaši koji igraju u takozvanim ligama petice, dakle, u okviru engleske, njemačke, francuske, španjolske i talijanske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici najboljih nalaze se i tri hrvatska nogometaša, zanimljivo, najbolji na svijetu je Lionel Messi, no, najbolji od Hrvata nije Luka Modrić, koji se nalazi tek na 97. mjestu. Očito je kako su na Otoku ”ludi za Hrvatima.”

Naime, ispred Modrića nalaze se igrači kao što su Susa iz Milana, Josip Iličić iz Atalante, Olivier Giroud iz Arsenala i Radje Nainggolana iz Rome. Sami procijenite koliko su spomenuti klubovi i odnosu na Real bili uspješni ove godine.

Ispred Modrića, kad su hrvatski nogometaši u pitanju, svoje mjesto našao je i Ivan Rakitić. Naime, nogometaš Barcelone zauzeo je 89. mjesto. Rakitić je dobio pohvale zbog sjajnog nastupa na El Clasicu prije nekoliko dana kada je Barcelona razbila Real 3:0. Inače, Rakitića se hvali kako je u travnju, dakle, prošle sezone, a ove tekuće godine, postigao jedan pogodak, u derbiju protiv Reala. Ivan Perišić, nogometaš talijanskog Intera, proteklu je sezonu odigrao odlično, zabio 11 golova i 10 asistencija te se našao na 37. poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Messi je, kako smo spomenuli, prvi, slijede ga Harry Kane (Tottenham), Neymar (Barcelona / Paris-Saint Germain), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Christian Eriksen (Tottenham), Dries Mertens (Napoli), Romelu Lukaku (Everton / Manchester United), Kevin De Bruyne (Manchester City), Saúl Ñíguez (Atlético Madrid) te Robert Lewandowski (Bayern München).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.