Najskuplje pojačanje u povijesti kluba: Manchester City angažirao alžirskog reprezentativnog napadača Riyada Mahreza

Foto: fah

Engleski nogometni prvak Manchester City objavio je kako je angažirao alžirskog reprezentativnog napadača Riyada Mahreza (27), dosadašnjeg člana Leicester Cityja, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Cityja nisu objavili financijske detalje transfera, no engleski mediji navode kako je Mahrez postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba. Za Alžirca je navodno izdvojeno 60 milijuna funti što su tri milijuna više od iznosa koji je plaćen za francuskog stopera Aymerica Laportea koji je stigao iz Athletic Bilbaoa u siječnju.

Mahrez je bio među najzaslužnijima za iznenađujući naslov engleskog prvaka Leicestera prije dvije godine, a po dolasku u City izjavio je kako mu je glavni motiv osvajanje novih trofeja.

“Jako sam zadovoljan što sam došao u City koji igra sjajan nogomet pod vodstvom Pepa Guardiole. Trener inzistira na napadačkom nogometu koji je savršen za mene, a igre Cityja prošle sezone bile su izvrsne. Mislim kako možemo biti uspješni tijekom sljedećih godina, a vjerujem kako ću i ja unaprijediti svoju igru pod Guardiolom”, kazao je Mahrez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Posljendjih nekoliko sezona Mahrez se etablirao kao jedan od najuzbudljivijih igrača u Premier ligi. Uvjereni smo kako će donijeti dodatnu napadačku kvalitetu našoj momčadi”, izjavio je direktor nogometnih operacija u Cityju Txiki Begiristain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.