Najteži protivnik do sada na EuroBasketu: Hrvatska je puno jača od Crne Gore!

Foto: Fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas od 16.45 u rumunjskom Cluju ide po treću uzastopnu pobjedu na Europskom prvenstvu, protiv do sada najtežeg protivnika. Naime, i Crna Gora, s kojom Hrvatska danas igra, želi pobijediti, odlično su startali na EuroBasketu, ne računajući, naravno, poraz od Španjolske, koja je posebna priča, Španjolci su Crnogorce doslovce ”uništili” svladavši ih 39 koševa razlike, na kraju je bilo 99-60. Crna Gora je, podsjetimo, dobila Mađarsku (72:48), s kojom se Hrvatska dosta mučila na otvaranju Europskog prvenstva.  No, to nije bila prava Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i prije šest godina u istoj skupini C i trećem kolu, igrat će ponovno Hrvatska i Crna Gora. Hrvatska je, bez obzira na neuvjerljivi start, predvođena Bojanom Bogdanovićem te Darijom Šarićem favorit. Ako momčad Ace Petrovića ne može dobiti Crnu Goru, ne podcjenjujući, naravno, nikoga, kako će tek prvog favorita turnira Španjolske? Španjolska ”gazi” sve protivnike pred sobom i zaista ima jedan respektabilan igrački kadar kako na klupi tako i svakom segmentu momčadi. Prvi su favoriti turnira, većina vjeruje da će se Furija prošetati do zlata.

Bolji dio momčadi Crne Gore unutarnja je linija, igraju s dvije petice istovremeno. No, ipak igraju dosta sporije u odnosu na Španjolce, Hrvatska je razina više, tvrde to svi stručnjaci koji posljednjih dana komentiraju zbivanja na EuroBasketu. Šarić i Bogdanović već su pokazali koliko su jaki u tandemu, iako se Dario još uvijek nije u potpunosti ”probudio” te se tek ”zagrijava”, nadajmo se za ozbiljne stvari i ono što dolazi u osmini finala, gdje bi Hrvatska mogla igrati čak i protiv Srbije. Naime, Srbija je na EuroBasket došla znatno oslabljena te je već doživjela jedan poraz, dok su se protiv Latvije izvukli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.