Najveći hrvatski derbi na Poljudu igra se na Veliku subotu – dan tišine i bdijenja

derbi
Foto: fah

Subotnji program 28. kola SuperSport HNL-a obilježit će najveći derbi hrvatskog nogometa između Hajduka i Dinama koji se igra od 19.30 sati na Poljudu. Igra se derbi na Veliku subotu, što su mnogi kritizirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi neće odlučiti borbu za naslov, ali mogao bi ju usmjeriti, Hajduk dočekuje na drugom mjestu s 55 bodova, dok Dinamo ima 54 uz utakmicu manje.

Na vrhu ljestvice je i dalje ove godine fantastična Rijeka s 59 bodova. Riječani danas gostuju kod Rudeša od 17 sati te su veliki favoriti za nova tri boda u Kranjčevićevoj uz prijenos na Drugom programu HTV-a. Subotu će otvoriti dvoboj Varaždina i Gorice od 14.50 sati.

Derbi na  Veliku subotu

Cibalia je ugostila Zrinski u susretu 24. kola 1. SuperSport NL na Veliki petak. Domaći su navijači poslali znakovitu poruku HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gdje je nestao čovjek? Kome trebaju utakmice na Veliki petak?”, pisalo je na transparentu Ultrasa.

> Navijači Cibalije poslali jasnu poruku o igranju na Veliki petak

Dižu glas protiv odigravanja utakmice na dan kada se kršćani prisjećaju Isusove muke i smrti.

Inače, nije prvi put da se navijači protive odigravanju utakmica na Veliki petak, prije dvije godine Bad Blue Boysi su bojkotirali odlazak na utakmicu protiv Istre, dok je prošle godine Torcida na utakmici protiv istog protivnika u znak protesta šutjela prvih pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Svećenik, bivši torcidaš, kritizira termin derbija: ‘Vjerujemo li u Isusa ili u Hajduk’

Don Roko Kaštelan (30) u svojoj propovijedi ranije prošlog tjedna na nedjeljnoj svetoj misi upitao se zašto se derbi Dinamo-Hajduk igra na Veliku subotu. Taj su termin kritizirali i drugi, ali njegove su riječi daleko odjeknule.

“Kojem se Bogu mi molimo? Želimo da Hajduk bude prvak? Stadion je rasprodan, svi su poletjeli po ulaznice. A igra se na Veliku Subotu kada je Krist u grobu. Na takav dan ide se tamo gdje se psuje Boga. Na dan tišine i bdijenja. Za mene je to sramota. Zapitajmo se vjerujemo li mi u Isusa Krista ili u Hajduk? Ja vjerujem u Isusa”, poručio je don Kaštelan.

“Utakmica je 19:30 sati. Na Poljudu su radnici, čistačice ostaju nakon svih. Misli li itko o tome mogu li ti ljudi stići na bdijenje ako žele?”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.