Najznačajniji zimski transferi nogometaša

Prošla je polovica siječnja i nogometni zaljubljenici se pitaju što je dosada ostvareno i realizirano u zimskim transferima nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od brojnih članaka, napisa i špekulacija ostvareno je svega nekoliko značajnijih transfera nogometaša.

Izdvojili smo pet najznačajnijih:

1) Andrej Kramarić iz HNK Rijeka u Leicester City – namjerno smo stavili našeg reprezentativca na prvo mjesto želeći istaknuti da je i jedan Hrvat među onim igračima koji su ‘zvijezde’ ovog prijelaznog roka. Pokretljiva špica upotrebljiva u raznim varijantama napadačke igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2) Fernando Torres iz AC Milana u Atletico Madrid – velika zvijezda i centarfor španjolske reprezentacije vratio se u matični klub sa Vincente Calderona. Nakon vrlo uspješnog igranja u Liverpoolu, manje uspješnog u Chelsea, uslijedio je potpuni pad u talijanskom divu. Torresov transfer iz Liverpoola u Chelsea od 50 mil. eura bio je drugi najveći u povijesti engleskog nogometa. Njegov povratak kući je šestomjesečna posudba sa mogućnošću otkupa ugovora. Plavokosi Madriđan najavio je svoj povratak potopivši neki dan gradskog rivala Reala sa dva pogotka u osmini finala španjolskog kupa.

3) Lukas Podolski iz Arsenala u Inter Milano – brzonogi lijevi krilni napadač Arsenala doveden je na posudbu milanskim ‘crno-plavim’. Drugom milanskom nogometnom divu, u kojem nastupa i naš Mateo Kovačić, ove jeseni ne cvjetaju ruže pa su odlučili dovesti igrača koji će im biti od značajne pomoći u napadačkim segmentima igre zbog svoje brzine i igre iz drugog plana.

4) Xherdan Shaqiri iz Bayerna u Inter Milano – drugo veliko pojačanje za Kovačićev klub. Sjajni Albanac sa Kosova koji nastupa za švicarsku reprezentaciju stigao je nezadovoljan minutažom u Bayernu. Ovaj ofenzivni veznjak će sigurno dati dodatnu kvalitetu milanezima u posjedu i čuvanju lopte, kao i transformaciji igre prema golu protivnika. Drugačiji tip igrača od našeg Matea. Mateo djeluje više iz drugog plana uz vrlo veliku pokretljivost s loptom u nogama, dok je Shaqiri izvrstan u posjedu lopte, građenju igre i zadnjem pasu, te osobito posjeduje izvanredan udarac. To je samim tim i izvrsna prilika za nadopunjavanje i brzu pas igru te dvojice nogometnih znalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5) Matija Nastasić iz Manchester Citya u Schalke 04 – mladi Srbin razvio se u odličnog igrača, kao i mnogi obrambeni igrači koji su posljednjih godina dolaze iz susjedne zemlje. Iako je prije tri sezone kao 19-godišnjak odlično počeo u Cityu, ove godine je odlučio otići negdje gdje će više igrati, a to je Bundesliga i ‘rudari’ iz Gelsenkirchena, miljenik Ruhra. Vrlo je tehnički potkovan obrambeni igrač, ima odličnu lijevu nogu što je rijetkost za obrambene igrače i izvanredan pregled igre. Stigao je na posudbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.