Nakon davne 1996. godine ovo je najkvalitetnije i najneizvjesnije hrvatsko nogometno prvenstvo

Foto: Snimka zaslona

Po mnogima u tijeku je najjače i najneizvjesnije hrvatsko nogometno prvenstvo u povijesti, ili barem od davne 1996. godine kada su se za naslov prvaka Hrvatske ravnopravno borili Croatia, Hajduk i Varteks Anđelka Herjaveca, Varteks koji je te 1996. u spektakularnoj utakmici slavio na Maksimiru 4:3. Na kraju je Croatia osvojila dvostruku krunu, prvu u svojoj povijesti, a trener plave momčadi bio je danas, nažalost, pokojni, Zlatko Cico Kranjčar. I da, ne zaboravimo, za Croatiju/Dinamo igrao je legendarni Marko Mlinarić,  a tribine u Splitu, Zagrebu, Osijeku, Varaždinu… bile su krcate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No vratimo se u sadašnjost, u ovom blagdanskom, uskršnjem kolu, poslije reprezentativne stanke vidjeli smo zaista sjajan nogomet i rezultate koji su mnoge zaintrigirali, čak i one koji pretjerano, a očito bez razloga, ne vole hrvatski nogomet, koji je ove sezone prodisao punim plućima. Podsjetimo, Dinamo je stigao čak do četvrtfinala Europske lige, a mnogi smatraju kako i to nije kraj, pritom su izbacili Mourinhov skupi Tottenham. Na redu je četvrtfinale s Villarrealom.

Prvenstvo je super neizvjesno, Dinamovim kiksom u Šibeniku i pobjedom Osijeka vodi se za naslov prvaka mrtva trka između spomenuta dva kluba. Dakle, nisu se ponovila zbivanja iz nekih ranijih sezona kada je Dinamo već oko Božića mogao slaviti novu titulu. Svi se hrvatski klubovi, a ne samo Dinamo i Osijek, bore za nešto, neki za Europu, poput Gorice, Rijeke i Hajduka, a neki, i to je gotovo polovina lige, za ostanak, pritom je Lokomotiva, ne tako davno hrvatski vice prvak, u najtežoj situaciji.

Recimo kako u odnosu na momčad Nenada Bjelice Dinamo, potresen slučajem i reformatorskim zanosom braće Mamić, ima utakmicu manje, bez te utakmice, a radi se o derbiju na Poljudu protiv Hajduka, Dinamo i Osijek su poravnati na ljestvici te bi se puno toga moglo odlučiti u Gradskom vrtu 21. travnja. Dakako, Osijek ipak, barem u ovom trenutku, ima imperativ pobjede, ako želi naslov prvaka, povijesni i prvi naslov za ”ponos Slavonije”. No tko zna što se sve do kraja ovog super neizvjesnog prvenstva može dogoditi i tko koga još može zakinuti za ”sigurne” i unaprijed uknjižene bodove?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, jedno od najneizvjesnijih i najkvalitetnijih hrvatskih nogometnih prvenstava prolazi u sjeni pandemije koronavirusa, a što znači bez one navijačke euforije, koja bi, ako nigdje i nikoga, zahvatila u ovakvoj situaciji Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.