Nakon olimpijskog zlata u Pjongčangu Marcel Hirscher poslao poruku: Ne ukidajte kombinaciju koja ima tako bogatu povijest’

Foto: fah

Najbolji skijaš današnjice 28-godišnji Austrijanac Marcel Hirscher nakon što je osvojio svoje prvo olimpijsko zlato u karijeri slavivši u kombinaciji na ZOI u Pjongčangu apelirao je na čelnike Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) da ne ukidaju ovu disciplinu već da unutar nje naprave preinake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bi bilo dobro ukinuti disciplinu koja ima tako bogatu povijest. Bilo bi bolje, pogotovo tijekom sezone Svjetskog kupa, da se kombinacija sastoji od superveleslaloma i slaloma, a ne spusta i slaloma kao dosada. U tom slučaju za održavanje natjecanja bio bi dovoljan jedan dan, dok su nam sada potrebna najmanje četiri dana zbog obaveznih treninga koje spustaši moraju odraditi”, izjavio je Hirscher koji je u utorak nakon odvezenog spusta i slaloma ostvario 23 stotinke bolje vrijeme od srebrnog Francuza Alexisa Pinturaulta.

S Hirscherom se složio i srebrni Pinturault.

“Kombinacija je povijesna disciplina, ona određuje najkompletnijeg skijaša. Bila bi velika šteta kada je više ne bi bilo u programu olimpijskih igara”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U FIS-u već neko vrijeme razmišljaju o ukidanju kombinacije umjesto koje bi uveli više paralelnih utrka koje su sve popularnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.