ZOI 2018. – Hrvatski predstavnici u Pjongčangu: Malec 64., Skender 65., a Dadić 70. u kvalifikacijama sprinta

Foto: fah

Hrvatski reprezentativci u skijaškom trčanju, Vedrana Malec, Gabrijela Skender i Edi Dadić, nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale sprinta klasičnom tehnikom na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, Malec je ostvarila 64., a Skender 65. vrijeme u konkurenciji skijašica, dok je Dadić bio 70. u konkurenciji skijaša. Plasman u četvrtfinale ostvarilo je po 30 najboljih iz kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Na startu kvalifikacija kod skijašica našlo se 68 natjecateljica, a 27-godišnja Malec i 18-godišnja Skender su uspjele nadmašiti tek predstavnice Bugarske, Južne Koreje i Irana, dok su brže bile primjerice obje Australke te Togoanka Mathilde-Amivi Petitjean. Malec za najbržom Šveđankom Stinom Nilsson zaostala 46.02 sekundi, dok je mlada Skender bila 47.49 sekundi slabija od Šveđanke. Finkinja Aino-Kaisa Saarinen, koja se kao posljednja, 30. plasirala u četvrtfinale bila je brža od Malec za 30.74 sekundi, a od Skender za 32.21 sekundi.

U konkurenciji skijaša na startu je bilo 80 natjecatelja, a 24-godišnji Ravnogorac Dadić je uspio nadmašiti njih 10-oricu. On je od najbržeg Finca Ristomattija Hakole bio sporiji za 24.63 sekunde, dok mu je plasman u četvrtfinale “pobjegao” za 15.48 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.