Nakon pobjede u Splitu euforija u Dinamu: Ostaje li Soudani ili se radi o lapsusu?

Foto: Snimka zaslona

Nakon pobjede u Splitu, u burnom derbiju protiv Hajduka, koji je, nažalost, imao i svoju tamnu stranu, Dinamovci su zapali u euforiju te su proslavili pobjedu kako se pobjede proslavljaju u najvećim utakmicama. Iako je Rijeka zadržala bodovnu prednost ispred aktualnog prvaka malo tko u Maksimiru ima sumnje u krajnji ishod prvenstvene utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ambicije Hajduka srušio je majstor za derbije, alžirski reprezentativac Soudani, porazi Hajduka u posljednjim sekundama derbija već su postali na neki način dio tradicije. Može li pogodak odluke u Splitu pomoći Dinamu da zadrži Soudanija, koji je vrlo blizu odlasku iz kluba i koji bi trebao otići već u zimskom prijelaznom roku?

Gol na Poljudu bio je deseti pogodak Alžirca ove sezone u dresu Dinama te je tim pogotkom izbio sam na prvo mjesto ljestvice strijelaca HNL-a. Poslije pobjede Soudani je bio, kao i većina igrača, u euforičnom raspoloženju, dizao je suigrače u zrak, očito mu je gol odluke jako puno znači. Dovoljno za ostanak?

Pogodak odluke pao je u sudačkoj nadoknadi, sjajno je strijelca proigrao mladi Gojak, koji se afirmirao ove sezone u plavom dresu, ipak ključnu pogrešku napravio je Kvesić koji je izašao u prazno tako da je Soudani izšao sam pred golmana i pogodio. Veselje koje je nakon toga uslijedilo bilo je zaista veliko, naravno da su navijači Hajduka negodovali, svjesni da je Hajduk pao taman kad je izgledalo da će izdržati do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovaj derbi odlučili su moji suigrači. Zaslužena pobjeda, bili smo bolji i dali smo sve od sebe da pobijedimo. Ispalo je tako, da smo najbolju šansu stvorili u 93. minuti, Nakon ovoga sam 99 posto siguran da ćemo biti prvaci”, nakon utakmice rekao je trenutno najbolji nogometaš Dinama, koji je dodao kako posebno voli zabiti Hajduku:  “Nije prvi, ni posljednji put da sam im zabio”, kazao je i nasmijao se sjajni Alžirac.

Ovom je rečenicom, koja je ipak izrečena u euforiji, Soudani zapravo dao naslutiti kako razmišlja o ostanku u Dinamu. Pitanje je samo kako će reagirati klub i hoće li pokušati uvjeriti najboljeg igrača sa ostane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo rekli gotovo svi igrači Dinama vjeruju da će modri prestići Rijeku, pogotovo ako se ostvare najave o pojačanjima koja se već tjednima spominju, iako je teško očekivati da će se u Maksimir vratiti Eduardo da Silva, koji je trebao biti najveće pojačanje kluba predstojeće zime. Eventualnim odlaskom Soudanija modri bi, bez obzira na moguća pojačanja, imali jako puno problema s kompaktnom Rijekom u kojoj vlada sjajna atmosfera i uvjerenost da se napokon može do prvog naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.