Nakon sramnog obračuna čelnika Bayerna i dijela medija s Nikom Kovačem oglasio se i potencijalni nasljednik

Foto: fah

Nakon sramnog obračuna čelnika Bayerna s hrvatskim trenerom Nikom Kovačem, kome su uručili otkaz poslije teškog prvenstvenog poraza u Frankfurtu od Eintrachta, javio se i potencijalni nasljednik bivšeg hrvatskog izbornika na klupi najvećeg njemačkog kluba, aktualni trener Ajaxa, Erik Ten Hag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prije toga recimo kako su smjeni Kovača uvelike kumovali njemački mediji, predvođeni Bildom, koji su praktički od samog početka vršili pritisak na čelništvo kluba, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić jedva su dočekali poraz kako bi hrvatskom stručnjaku ”skinuli glavu.” Naime, Bayern je u Ligi prvaka u prvi tri kola ostvario tri pobjede, od toga jednu nezaboravnu u Londonu protiv aktualnog europskog doprvaka Tottenhama 7:2, nije to pomoglo Kovaču, dio njemačkih medija za trijumf u Londonu sve zasluge pripisao je igračima, neki od tih igrača također su mjesecima rušili svom treneru autoritet prozivajući ga što direktno, što indirektno po medijima. Umjesto da stanu na trenerovu stranu čelnici klupa su držali ”štangu” Bayernovim ”buntovnicima.” Nakupljalo se, nakupljalo, i moralo je puknuti… Kovač je dobio otkaz u ranom dijelu sezone, kada obično veliki klubovi NE smjenjuju trenere, pogotovo ako ti treneri nisu ostvarili tako loše rezultate a da se ne bi moglo popraviti u kratkom roku.

No, vratimo se Kovačevom potencijalnom nasljedniku, već spomenutom treneru Ajaxa, Eriku Ten Hagu, koji je komentirao interes njemačkog kluba. Naime, spomenuti je trener na tiskovnoj konferenciji za medije u Londonu prije utakmice četvrtog kola Lige prvaka kod Chelseaja odgovarao i na pitanja o povezanosti trenera Ajaxa i Bayerna, u kojem je je bio trener od 2013. do 2015. i to druge momčadi.

Na pitanje kako mu je bilo u Bayernu Erik Ten Hag je rekao: ”Bayern je fantastičan i jako sam uživao tamo. Taj klub uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu. Ali sada sam u Ajaxu i potpuno sam koncentriran na idući meč s Chelseajem.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na medijske spekulacije, koje traju već duže vrijeme, o tome da preuzima Bayern trener Ajaxa je rekao:

“Imam jako dobar odnos sa svojim igračima i sigurno do kraja sezone ostajem u Ajaxu.”

Maštate li doista o tome da jednog dana postanete trener prve momčadi Bayerna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam sanjar. Živim u sadašnjosti i fokusiran sam na Ajax.”

I na koncu na pitanje novinara je li počeo pregovore s bavarskim klubom Erik Ten Hag bio je kategoričan: ”Ne!”

Prema pisanju njemačkih medija Erik Ten Hag prva je želja Karla-Heinza Rummeniggea, dok Hasan Salihamidžić ima nekog svog kandidata, Mauricia Pochettina ( na naslovnoj fotografiji zajedno s Erikom Ten Hagom ), koji trenutno trenira momčad Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.