HNS opravdano Indexu zabranio pristup reprezentaciji, a sada poništio akreditaciju novinaru koji je navodno htio snimiti Rakitića?

Foto: fah

Hrvatski nogometni savez, podsjetimo, svojedobno je opravdano zabranio novinarima portala Index pristup hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Opravdano iz razloga što se vjerojatno radi o jedinom mediju u demokratskom svijetu koji poziva navijače na bojkot nacionalne reprezentacije, a onda bi o reprezentaciji pisao i izvještavao s lica mjesta. Malo nelogično, priznat ćete. Da ne spominjemo brojne konstrukcije koje nisu bile baš sasvim korektne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je ponovno “morao reagirati.” Draženu Antoliću, inače novinaru Sportskih novosti, poništili su akreditaciju, navodno zato što se nalazio ispred hotela u kojem su smješteni igrači nekoliko dana prije važne utakmice protiv Turske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo. Utakmica se igra u ponedjeljak, nažalost zbog kazne Uefe na praznom Maksimiru.

Medijska nagađanja idu za tim da je Antolić ostao bez akreditacije zato što je navodno čekao da se pojavi Ivan Rakitić kako bi ga snimio. Ivan Rakitić opravdano kasni na reprezentativno okupljanje.

Naime, HNS ima stroga, neki će reći i prestroga, pravila kada je u pitanju da to tako nazovemo mir igrača uoči važnih utakmica. Vjerojatno smatraju da bi novinar ispred hotela poremetio mir i koncentraciju za utakmicu koja je od velike važnosti za Vatrene, za hrvatski nogomet općenito.  Hrvatska javnost s pravom očekuje da se ovakva, ovako jaka, hrvatska nogometna reprezentacija plasira na Svjetsko prvenstvo, koje će vjerojatno biti i posljednje veliko natjecanje za generaciju Luke Modrića. Modrić ima 31 godinu, Ćorluka je u četvrtom desetljeću života, i još neki nogometaši su blizu te granice. Srna je već otišao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovim putem obavještavam vas kako ćemo gosp. Antoliću uskratiti akreditaciju za susret Hrvatska – Turska, kao i dolazak na treninge, mix-zonu i press konferencije. Smatramo nekorektnim da se g. Antolić prešetava pred ulazom u hotel hrvatske reprezentacije u vrijeme kada tamo nema zakazanih medijskih aktivnosti, a posebno u svjetlu činjenice da sve informacije može dobiti pozivom na moj broj. To je očigledno narušavanje mira i koncentracije hrvatskih reprezentativaca”, stoji u priopćenju HNS-a glede ovog slučaja.

Inače, Sportske novosti tvrde nešto sasvim drugo, naime, oni smatraju da se njihov novinar tamo zadržao tek tridesetak sekundi, kako bi se pozdravio sa zaštitarom, s kojim se poznaje od ranije. Međutim, u HNS-u to smatraju nekim oblikom špijunaže, što, naravno, nije dozvoljeno. Tako da Antolić navodno nije dobrodošao na utakmicu protiv Turske.

Zanimljivo da su i neki drugi novinari u trenutku kad je Antolić bio ispred hotela također bili ispred hotela, ali su se od njega udaljavali, dok se Antolić “pozdravljao sa zaštitarom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.