Nakon što su se malo bavili politikom NBA klubovi i NBA zvijezde vraćaju se na parkete

Foto: fah

Poslije serije sastanaka između igrača, vlasnika i organizacije donijeta je odluka da se NBA sezona nastavi u subotu, što je posve očekivano. Ipak svi oni od svega toga izuzetno dobro žive i nekakav duži ”bojkot” nije dolazio u pitanje, bez obzira na sve političke parole koje su dolazile i dolaze od nekih aktera NBA cirkusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo. doigravanje je prekinuto u utorak nakon što su Milwaukee Bucksi odlučili da se ne pojave na parketu u susretu protiv Orlando Magica i to kao znak prosvjeda, zbog kako tvrde ”odnosa i diskriminacije prema Afroamerikancima u SAD-u”. Vrlo brzo nakon toga i ostali klubovi su im se pridružili te su kao odbili nastaviti sezonu, dugoročno, naravno, to nije moglo opstati. Tko bi sve brinuo o skupocjenim automobilima i još skupljim vilama u kojima žive? Da se, kojim slučajem, košarka diljem svijeta prestane igrati nekoliko godina možda bi i vozni park skup plaćenih NBA zvijezda bio drugačiji, a ni vlasnici klubova ne bi bili najsretniji?

NBA liga je odgodila sve utakmice do daljnjeg te su započeli razgovore s igračima i sve, kako smo spomenuli, dogovorili iako su kao Lakersi i Clippersi tražili da se sezona prekine. Međutim, ostatak ekipa je glasovao da se sezona ipak završi, nastavak slijedi u subotu.

Predsjednik SAD-a Donald Trump, komentirajući sve ono što se u posljednje vrijeme, a samo dva – tri mjeseca prije izbora, događa u NBA ligi je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne znam puno o prosvjedima u NBA ligi, mislim da je NBA dosadio ljudima i ima lošu gledanost. Pomalo su postali poput političke organizacije i to nije dobro…”

Da se radi i o politici, a ne samo o prosvjedu protiv policijske brutalnosti koja u SAD-u traje desetljećima, dokazuje i izjava košarkaša Oklahome, Chrisa Paula, nakon pobjede nad Houstonom.

“Želim svoje molitve poslati njemu i njegovoj obitelji. Stvari koje se događaju našem narodu nisu u redu. Izazvat ću sve u NBA, moramo organizirati “timove” kako bi se svi registrirali za glasovanje (!?)”. Povod ovoj izjavi je brutalno ubojstvo Afroamerikanca Jacoba Blakea, kojeg je ubio policajac, pucajući u njega više puta s leđa. Navodno je Blake u automobilu imao nož.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul spominje glasovanje? Kakvo glasovanje? Zar je Donald Trump izmislio rasizam, koji je u SAD-u postoji i otkad postoji ta država, na sjevernoameričkom kontinentu?  Sve manje se, nažalost, s jedne strane govori o stvarnim problemima u SAD-u, kao što je doista jedan od njih i problem s policijskom brutalnošću, koja nije od jučer, a sve se više vodi politička kampanja protiv aktualne administracije u Bijeloj kući pod krinkom borbe protiv nasilja i policijske brutalnosti. Sjetimo se u što se Amerika pretvorila tijekom prosvjeda zbog ubojstva Georgea Floyda, iako je ubojica Georgea Flyoda promptno uhićen? U što su se pretvorili prosvjedi koji su navodno bili organizirani kao prosvjedi protiv rasizma i nasilja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.