Nakon teškog udarca u Albaniji odlazi li s klupe Dinama Mario Cvitanović i hoće li ga naslijediti Josip Šimunić?

šimunić
Foto: fah

Nogometaši Dinama nakon 11 godina ostali su bez europske jeseni, odnosno bez grupne faze Europske lige ili Lige prvaka. U dvije utakmice od Dinama bila je bolja i sretnija momčad albanskog Skenderbeua.  S obzirom na ono što su pokazali protiv albanske ekipe Dinamovci zapravo i nisu zaslužili prolaz u grupnu fazu Europske lige zbog čega će mladi nogometaši vjerojatno ostati bez europske afirmacije, a klub bez znatnih novčanih sredstava od UEFA-e, ali i od reklama od kojih se također da zaraditi tijekom europskih dvoboja. Težak je to udarac za klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Mario Cvitanović, aktualni trener Dinama, rekao uoči utakmice u Albaniji da ispadanje ne bi bila sportska tragedija činjenica je kako se ipak radi o teškom udarcu za klub, iako se za sada iz Maksimira nitko relevantan ne oglašava glede trenerske sudbine Marija Cvitanovića

Zagreb je navikao na europske utakmice, publika je već naučila na gostovanje na Maksimiru zvučnih imena europskog nogometa tijekom hladnih dana 11 mjeseca. Prema nekim medijskim napisima Cvitanović je praktički bivši trener modrih. Pitanje je dana kad će novo ime zasjesti na klupu hrvatskog doprvaka. Čelnici Dinama zgroženi su igrom u Albaniji, Dinama je protiv Skenderbeua pokušavao nešto napraviti  tek u zadnjem dijelu nogometne uspavanke i to neozbiljno, na silu, stihijski.

Kako piše portal goal.com/hr novo trenersko ime na klupi Dinama mogao bi biti bivši hrvatski reprezentativac, bivši nogometaš Dinama, Josip Šimunić, kome bi to bio prvi samostalni trenerski posao. Šimunić je, podsjetimo, pomoćnik izborniku Anti Čačiću u reprezentaciji, no, jasno je kako ima i trenerskih ambicija inače se ne bi bavio takvim poslom. Navijači ga obožavaju te bi sasvim sigurno bio dobro prihvaćen od BBB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo trenersko ime na klupi Dinama saznat će se uskoro, možda i prije iduće prvenstvene utakmice kluba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.