Nakon velike nogometne bitke Vatrenih protiv Senegala i pobjede što treba popraviti za Svjetsko prvenstvo?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija u Osijeku, u fenomenalnoj atmosferi kakvu našoj reprezentaciji mogu prirediti samo Slavonci, svladala je poslije velike borbe, lošeg prvog i vrlo dobrog dijela utakmice, neugodni Senegal 2:1.  Junak utakmice bio je Andrej Kramarić, koji je ušao u drugom poluvremenu i je još jednom potvrdio kako je u ovom trenutku naš najbolji napadač te je zaslužio biti ispred Marija Mandžukića u prvom sastavu. Uz ”Kramu” sve od sebe dao je još jednom neponovljivi hrvatski kapetan Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Domagoj Vida se ponovno nije snašao na boku i još jednom se potvrdilo kako je eksperiment Zlatka Dalića s Vidom, kako na lijevoj protiv Brazila, tako i protiv Senegala na desnoj strani potpuno propao. Vida je solidan obrambeni igrač, no, kao alternativa na boku je loša zamisao.  Srećom, vratit će se Šime Vrsaljko, koji je na desnom boku nebrojeno puta bolji izbor od Vide, ali i bilo kojeg drugog hrvatskog reprezentativca u ovom trenutku. No, to je završna glazura koja predstoji izborniku Daliću tjedan dana prije prve utakmice Vatrenih na SP-u protiv Nigerije, koja je prema mišljenju većine stručnjaka ispod razine senegalske nacionalne momčadi.  Barem su to potvrdile prijateljske utakmice nigerijske reprezentacije u zadnje vrijeme.

Kako je posljednju provjeru Vatrenih uoči SP-a vidio Branko Ivanković, inače pomoćmik Miroslava Ćire Blaževića na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine?

”Suparnik je vrlo ozbiljna reprezentacija, izuzetno dobra i vrlo opasna momčad, i usudio bih se reći da je utakmica bila na natjecateljskoj razini. Ostvarena je pobjeda koja ohrabruje te daje samopouzdanje, mirnoću i vjeru igračima uoči velikog natjecanja. Jako je važno pobjeđivati, samo pobjedama se može stvarati pobjednička atmosfera i pobjednički mentalitet”, rekao je Ivanković za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanković tvrdi da je Hrvatska u prvom dijelu, prvih 20 minuta, izgledala jako dobro, no, onda se, kako je to primjetio i izbornik Dalić, igra Vatrenih počela raspadati?

Trener iranskog Persepolisa ističe kako je prvih 20 minuta izdanja Vatrenih bilo jako dobro.

”Bili smo vrlo kompaktni, kombinatorni, imali smo brzi protok lopte. Međutim, nakon toga krenulo je preskakanje igre, previše dugih lopti su stoperi upućivali prema naprijed, a to je malo ozbiljnijem suparniku najlakše kontrolirati. Dobro je bilo da smo povremeno imali pritisak na zadnji red, da su i oni morali preskakati igru, pa su Ćorluka i ostali to vrlo dobro amortizirali.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Kramarić je još jednom potvrdio klasu, koju cijelu sezonu potvrđuje u Bundesligi, Hoffenheimu, koji je na njegovim krilima izborio Ligu prvaka?

”Dalić je u nastavku isprobao igru s dva centarfora, a Kramarić se sjajno snalazi na poziciji iza špice. Odlično se kreće između linija, prima loptu i u svakoj akciji ulazi u završnicu, a to je ono što nam je nedostajalo u prvom poluvremenu kad je Mandžukić bio usamljen u napadu. Pokazalo se i da naš izbornik ima velike mogućnosti reakcije onda kad rezultat nije onakav kakvog želimo.”
 

Što Hrvatska treba popraviti za Nigeriju, uz dodatak kako u Rusiji ipak neće biti tropski uvjeti kakvi su vladali u Osijeku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U svakom slučaju, najviše se može djelovati u organizaciji igre u fazi obrane, dodatno poraditi na kompaktnosti, vodoravnoj i okomitoj. Treba reći i da nije bilo Vrsaljka koji daje dodatnu kvalitetu u oba pravca”,  zaključio je u svojoj analizi Branko Ivanković, trener kome ne manjka iskustva, s obzirom na godine provedene s Blaževićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.