Nakon ždrijeba Lige prvaka u Nyonu: Tko su favoriti manje je bitno, jedno je sigurno – Hrvati mogu biti ponosni, čak ih je šest u završnici!

Foto: Twitter/UEFA

Danas je u Nyonu održan ždrijeb Lige prvaka, s obzirom kako su u polufinalu izbjegli jedni druge mnogi očekuju finale između Reala i Juventusa, Real je u četvrtfinalu izbacio jaki Bayern, dok je Juventus uništio Barcelonu. Za hrvatski nogomet sjajna je vijest da će u samoj završnici najjače klupske nogometne lige na svijetu sudjelovati čak šest hrvatskih nogometaša, neki aktivno, kao glavni igrači svojih momčadi, neki na klupi, a, nažalost, neki tek statistički s obzirom kako se duže vrijeme bore s teškim ozljedama, poput Marka Pjace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real i Atletico prvi su polufinalni par, repriza je to prošlogodišnjeg finala, s obzirom na sve ono što je do sada viđeno u Ligi prvaka, u nacionalnom prvenstvu, s obzirom na realnu kvalitetu momčadi, Real je favorit. Isto to je i Juventus u srazu s Monacom, hrvatskog reprezentativnog vratara Danijela Subašića. Samom činjenicom da su izborili polufinale Lige prvake nogometaši Monaca napravili su puno više nego što su najveći optimisti mogli sanjati. Trener vodeće francuske momčadi nedavno je otvoreno priznao kako je glavni cilj Monaca francuska titula, naravno, nakon ovakvih europskih uspjeha i apetiti u Ligi prvaka sigurno su puno veći. Kad ste blizu cilja posve je normalno da želite prvi na cilj stići.

Zanimljivo da su se Monaco i Juventus već jednom sreli u polufinalu najjače klupske nogometne lige svijeta, bilo je to prije dvadesetak godina u sezoni 1997./1998. Stara dama bila je uspješnija u dvije utakmice te su igrači iz Torina ukupnim rezultatom 6:4 izborili finale, gdje ih je porazio madridski Real. Bila je to sjajna generacija Reala koja je ipak, s obzirom na brojne zvijezde, ostala puno toga dužna navijačima.

No, vratimo se polufinalu prije dvadeset godina, prva utakmica završila je pobjedom Juvea 4:1 na domaćem terenu, Monaco je bio uspješniji u uzvratu, no, pobjeda od 3:2, nije, dakako, bila dovoljna za ništa više, osim časnog oproštaja.  Monaco inače nikad nije slavio na gostovanju u polufinalu jednog europskog kupa, a s Juventusom se susreo i u sezoni 2014./2015. Igralo se četvrtfinale, koje je odlučeno jednim pogotkom, onim Artura Vidala iz penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ždrijeba u Nyonu dopredsjednik Juventusa i bivši veliki nogometaš spomenutog kluba, legendarni  Pavel Nedved je, između ostaloga, rekao:

“Igrati protiv mlade momčadi koja nema što izgubiti jako je opasno. Nadam se i mislim da ćemo na ovaj izazov odgovoriti svim snagama. Igrat ćemo protiv ekipa koja jako puno trči, a to je uvijek komplicirano.”

Ako je vjerovati tradiciji Juventus ima itekako velikih razloga za optimizam. Naime, talijanski prvak ima zavidan rezultat u polufinalima europskih kupova, slavili su  u osam od njih 11.  Prije dvije godine igrali su finale Lige prvaka, svladala ih je Barcelona Ivana Rakitića, koji je tada bio i strijelac.

Ždrijeb u Nyonu komentirao je i Vadim Vasilyev, dopredsjednik Monaca, koji se prisjetio utakmica od prije dvije sezone i ispadanja od Juventusam, najavio je sportsku osvetu.

“Očito je da će ovo biti osveta. Bolji smo nego prije dvije godine i u to nema sumnje.” Vjerojatno je u pravu, Monaco danas izgleda odlično, igraju sjajan nogomet, atraktivan, s puno golova, na vratima imaju jednog odličnog golmana, u životnoj formi. No, i Juventus je danas bolji, zreliji nego prije dvije godine kada u finalu protiv Barce nisu imali pravu priliku.

Rezultate ždrijeba komentirao je  Valera Germain, napadač Monaca koji je Borussiji zabio gol nakon samo 22 sekunde u igri, Svjestan je nogometaš Monaca snage Juventusa te sjajne talijanske obrane koju aktivno igraju i napadači, poput Marija Mandžukića, još jednog Hrvata koji je u polufinalu zadivio nogometni svijet.

“Bit će teško, Juventus je sjajna momčad. Imamo priliku doći do finala, to je fantastično! Dat ćemo sve od sebe!”

Foto: Twitter/UEFA

Što će se zaista događati u polufinalu teško je predvidjeti, ako pratite medijske komentare nameću se dva favorita, Real i Juventus, no, četvrtfinale je pokazalo da u današnjem nogometu pravih favorita nema ili barem da ne pobjeđuju uvijek. Jedno je sigurno, Hrvati mogu biti ponosno, Mandžukić, Modrić, Kovačić, Pjaca, Subašić i Vrsaljko dio su velikog spektakla jedne velike nogometne završnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.