Napadnut i brutalno pretučen: Bivši vratar Dinama iz Kijeva i reprezentacije Sovjetskog saveza Viktor Čanov preminuo u bolnici u dobi od 57 godina

Foto: Twitter/Snimka zaslona

Bivši vratar Dinama iz Kijeva i reprezentacije Sovjetskog saveza Viktor Čanov preminuo je u bolnici u Kijevu u dobi od 57 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzrok smrti nije poznat, ali ukrajinski mediji navode kako je podlegao ozljedama glave koje je zadobio prošloga mjeseca kada je napadnut i brutalno pretučen u Kijevu.

Od tog napada Čanov je bio u komi, a njegovu stanju nije pomogla niti operacija.

Čanov je karijeru započeo u Šahtaru iz Donecka, ali najbolje godine proveo je u Dinamu iz Kijeva s kojim je od 1982. do 1990. osvojio tri naslova prvaka i pet Kupova SSSR-a, a 1986. je bio i članom momčadi koja je osvojila Kup pobjednika kupova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za reprezentaciju SSSR-a sakupio je 21 nastup, a bio je i na EURU 1988. kada je Sovjetski savez stigao do finala u kojemu je izgubio od Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.