Sukob Dinama i Partizana: Ovako su Ukrajinci dočekali Srbe

Foto: snimka zaslona

Nogometaši Dinamo Kijeva ispunili su obećanje koje su dali prije utakmice s beogradskim Partizanom u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka, koja se odigrala u poljskom Lublinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavili su da se neće rukovati s igračima Partizana zbog posjete beogradskog kluba Rusiji i sudjelovanja na turniru u zemlji koja je izvršila brutalnu agresiju na Ukrajinu. Rat u Ukrajini još uvijek traje i ne vidi mu se kraj. Ukrajinci tvrde da su ogorčeni ponašanjem beogradskog kluba, ali i srpske udvaračke politike prema Rusiji, piše dnevnik.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kada su se trebali rukovati sa Beograđanima, Ukrajinci su podigli ruke u zrak sa stisnutom šakom, kao simbolom otpora ruskoj agresiji.

Igrači Partizana su pokraj njih prolazili uglavnom uzvraćali istom mjerom ili su pokušali ironično nabaciti peticu.

Trener Dinamo Kijeva Oleksandar Šovkovski osudio je na press-konferenciji dan prije utakmice ponašanje srpskog kluba i najavio da se igrači Dinama neće rukovati s Beograđanima.

“Naš stav temelji se isključivo na postupcima Nogometnog kluba Partizan koji je doputovao na turnir u zemlju koja napada i ubija građane našeg naroda. Ove postupke smatramo neprijateljskima prema našem klubu i našoj zemlji”, kazao je, među ostalim, trener Dinamo Kijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Partizana: Tome nema mjesta u sportskim natjecanjima

Uoči utakmice ispred Partizan Ukrajincima je odgovorio direktor beogradskog kluba Miloš Vazura.

“Pitamo se samo šta smo mi to uradili Ukrajincima?! Čemu možemo da zahvalimo na ovako nesportskom odnosu. Naša država nije odustala od priznanja teritorijalne cjelovitosti spomenute zemlje, pa nam ovakav odnos nije najjasniji. Moramo i možemo također uzvratiti pitanjem šta je to Ukrajina učinila povodom NATO agresije na našu zemlju i šta bismo mi trebali uraditi i kako da im uzvratimo.

Zašto se uopće netko stavlja na pijedestal moralnog suca i sa njega sudi o srpskim poslovima i ponašanju i drži nam lekcije bez ikakvih argumenata.
Jeste li tu agresiju ikada osudili ili se distancirali od zločina počinjenih nad našim narodom?! Zašto se takvo prosuđivanje i presuđivanje širi na sportske terene?!

Tome nema mjesta u sportskim natjecanjima i ne govorim samo o fudbalu, nego generalno. Srbija se dosljedno drži izvan svih ratnih sukoba i uporno propovijeda mir, a domaćinu današnjeg meča ovakve stvari ne idu na čast”, poručio je Vazura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.