Napoli zadržao prvo mjesto, novi kiks Intera

Nogometaši Napolija zadržali su vodeću poziciji na ljestvici talijanskog prvenstva nakon što su u Genoi deklasirali Sampdoriju 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bila je to peta uzastopna pobjeda Napolija, te već šesta ove sezone na gostovanjima. Napoli je do bodova stigao golovima Gonzala Higuaina (9), Lorenza Insignea (18-11m), Mareka Hamšika (60) i Driesa Mertens (79), dok su strijelci za Sampu postigli Joaquin Correa (45) i Eder (73).  Domaćin je od 59. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Mattia Cassani. Za goste je od 71. minute igrao hrvatski nogometaš Ivan Strinić
Za iznenađenje kola pobrinuo se Carpi koji je na San Siru odigrao 1-1 protiv Intera postigavši izjednačujući pogodak u drugoj minuti sudačke nadoknade. Inter je poveo u 39. minuti golom Palacia, a izjednačio je Kevin Lasagna. Hrvatski nogometaši Marcelo Brozović i Ivan Perišić odigrali su cijeli susret za Inter koji je već tri kola bez pobjede, a u zadnjih pet kola samo je jednom slavio.
Fiorentina je u prvom nedjeljnom susretu porazila Torino 2-0 golovima Josipa Iličića (24) i Gonzala Rodrigueza (83). Nikola Kalinić je igrao za ‘viole’ do 82. minute, a Milan Badelj je izvan stroja zbog ozljede.
Palermo je deklasirao Udinese 4-1, a za domaći sastav je cijeli susret odigrao Mato Jajalo. Stipe Perica je za Udinese igrao do 56. minute.
Verona je odigrala 1-1 protiv Genoe, a Ante Rebić je igrao prvo poluvrijeme za domaći sastav.
Na ljestvici vodi Napoli sa 47 bodova, Juventus je drugi s pet bodova manje, ali i utakmicom zaostatka, dok je Fiorentina treća sa 41 bodom koliko ima i Inter na četvrtoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.