Nasmijana Ljutić otkrila kako je reagirala na upit da nosi hrvatsku zastavu

popović ljutić
Foto: Snimka zaslona

Jedan dan ostao je do početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Sve je spremno za sutrašnju svečanu ceremoniju otvaranja, a spremna su i sva borilišta za početak natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrke u alpskom skijanju održavaju se na stazi u Jančingu, udaljenoj sat i pol od Pekinga. Za nekoliko dana ovdje će nastupiti naše skijašice.

– Želim napraviti baš dobru vožnju, za koju sam sposobna. Ne razmišljam o nikakvom rezultatu, o nikakvim drugim stvarima, već samo o onome što mogu napraviti, a onda će i rezultat doći, poručila je Zrinka Ljutić.

– Ja ću dati sve što mogu. Probat ću odskijati kako se skijam na treningu, što je za sada dosta dobro. Najbitnije je zdravlje i da sam u glavi spremna, izjavila je Andrea Komšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Zrinku i Andreu, u veleslalomu je trebala nastupiti i Leona Popović, no ona još nije krenula u Peking jer je njezin nalaz za Covid nedefiniran i mora napraviti novo testiranje. Zbog toga Leone naravno neće biti ni na otvaranju igara, pa je čast nošenja hrvatske zastave pripala Zrinki Ljutić:

– Nisam to uopće očekivala, ni razmišljala o tome, pa su me pitali hoću li nositi. Ja sam rekla da hoću, ali sam onda razmišljala da damo možda nekom drugom, nekom starijem jer ja ću još imati prilike, ali su mi rekli da sam zaslužila. Drago mi je jako i velika mi je čast. Uz Zrinku Ljutić, hrvatski stjegonoša bit će i skijaški trkač Marko Skender.

Dobre vijesti primila je Valentina Aščić. Naša brzoklizačica u posljednji je tren dobila negativan nalaz na koronavirus i danas je stigla u Peking.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivano, u kineskoj prijestolnici mjere protiv Covida su i dalje iznimno rigorozne. Djelatnici odjeveni od glave do pete u zaštitna odjela na svakom koraku prate sve sudionike olimpijskih igara. Od izlaska iz aviona, tijekom svih provjera u zračnoj luci, pa sve do hotelske recepcije. Sportašima to posebno teško pada.

– To je užasan psihološki pritisak za sportaše, koji umjesto da se pripremaju i misle o svom natjecanju, razmišljaju kako će ući u neku državu, koliko će kodova imati, i hoće li biti dobri, zeleni, rekla je Petra Noso zamjenica šefa misije HOO-a za Peking.

Nadamo se da na ovim olimpijskim igrama nećemo govoriti o pozitivnim testovima, već da će svi sportaši i sportašice imati priliku boriti se za olimpijska odličja, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.