Nastavlja se i engleska nogometna liga, kako će sve to izgledati?

Foto: fah

Kako smo već pisali, kako jenjava pandemija koronavirusa nastavlja se nogometna sezona diljem Europe, kreće kroz desetak dana Bundesliga, početkom lipnja nastavlja se Prva hrvatska nogometna liga, Talijani najavljuju nastavak nogometne sezone, Španjolci također, u Bjelorusiji nije ni bilo prekida… Što će biti s trenutno najjačom nogometnom ligom u Europi, engleskom nogometnom ligom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno bi se Premiership trebao nastaviti za mjesec dana nakon što se u ponedjeljak održi glasovanje o projektu Restart.  Prema svemu sudeći na tom sastanku bi klubovi mogli dati pristanak za nastavak sezone kako bi se odigrale preostale 92 utakmice, dakako, sve bez nazočnosti gledatelja.

Kako smo već i najavili utakmice bi se trebale igrati s nekoliko novih zabrana, tako da igračima neće biti dozvoljeno grljenje poslije golova, a neće smjeti nakon utakmice razmjenjivati dresove. I to nije sve, naime, svaki će nogometaš morati piti vodu iz svoje boce te će biti zabranjeno pljuvanje po terenu. S obzirom na još uvijek prisutnu pandemiju slična će pravila vrijediti i na treninzima. Dakako, nakon što se klubovi vrate treniranju.  Na treninzima će na početku smjeti biti najviše pet igrača.

“Tko to ne bude poštovao, vjerojatno će dobivati žute kartone”, kazao je Michel D’Hooghe, inače FIFA-ine liječničke službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da će se utakmice igrati bez gledatelja vjerojatno će se igrati na neutralnim terenima, razmak između utakmica će biti kraći kako bi se sve stiglo odigrati do kraja kolovoza.  U planu je uvođenje pete zamjene kako bi se što više pomoglo igračima koji će igrati u neobičnim uvjetima, dosad nezapamćenim.

Podsjetimo, u trenutku privremenog prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa Liverpool je imao ogromnu prednost ispred drugoplasirane momčadi Premiershipa, Manchester Cityja. Liverpool ima 25 bodova više od Cityja. Prvaku Europe nedostaju još dvije pobjede do osvajanja naslova prvaka Engleske, prvog poslije skoro tri desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.