Nastavlja se Liga prvaka: Iako je Engleska Španjolskoj uvela restrikcije zbog korone, spektakl Manchester City-Real nije upitan?

Foto: fah

Nogometaš španjolskog prvaka Reala, Mariano Diaz, pozitivan je na koronavirus, no, tome usprkos iz UEFA-e su izrazili uvjerenje da će se uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Reala, koji je predviđen za osmi kolovoz, ipak odigrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu krovna europska nogometna asocijacija je objavila:

“U kontaktu smo s klubom i motrimo situaciju kao i odluke relevantnih institucija u Španjolskoj. Uvjereni smo kako ovaj slučaj neće utjecati na održavanje utakmice…”

Kako smo već pisali posljednjih dana broj zaraženih koronavirusom u Španjolskoj je u porastu, svakog dana tisuće je novih slučajeva zbog čega su i vlasti u Velikoj Britaniji uvele obveznu 14-dnevnu samoizolaciju za putnike iz Španjolske. Prema svemu sudeći to se ne bi trebalo odnositi na sportaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Reala i Manchester City, koji je igram početkom ožujka u Madridu, na Santiago Bernabeu, City je slavio 2:1. Dakle, Englezi su favoriti za prolaz u četvrtfinale, iako se Real u međuvremenu digao u formi. Ukupni pobjednik ovog dvoboja osmine finala igrat će na završnom turniru Lige prvaka koji će se igrati u Lisabonu od 12. do 23. kolovoza. Pobjednik dvoboja City-Real igrat će u četvrtfinalu protiv pobjednika susreta Juventus – Lyon. Lyon iz prve utakmice u Francuskoj ima iznenađujuću i ne baš zanemarivu prednost od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.