Navijači Dinama: Plenkoviću i Milanoviću, grčka policija našim dečkima ne daje kruh, vodu i lijekove

dinamo
Foto: fah

Smrt navijača AEK-a u sukobu navijača tog kluba i navijača Dinama i Panathinaikosa rezultiralo je u konačnici uhičenjem 98 pripadnika BBB-a. Trenutno se nalaze u pritvoru u Grčkoj pod optužbama za teška kaznena djela, a već se ranije spominjalo da borave u groznim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim su se povodom navijači Dinama, okupljeni na sajtu i profilu na društvenim mrežama “Zona Dinamo”, statusom na Facebooku obratili premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Prenosimo objavu:

“Pozivamo javno premijera Plenkovića, predsjednika Milanovića, Vladu RH, Ministarstvo vanjskih poslova i sve nadležne državne institucije da učine sve kako bi zaštitili svoje državljane i njihova prava u pritvoru u Grčkoj! Dečki su otišli na svoju odgovornost, napravili su što su napravili i za to će morati odgovarati. To je nesporno.

Međutim, imamo provjerene informacije da je tretman u pritvoru gori od onog koji imaju ratni zarobljenici. Izloženi su nehumanom tretmanu, maltretiranju policije, prijetnjama smrću, mnogima s ozljedama je pomoć uskraćena 48 sati, neki od njih zadnja 24 sata nisu dobili ni kruh ni vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponašanje grčkih javnih službenika (sudaca, tužitelja, činovnika) je ispod svake civilizacijske razine. O medijima da i ne govorimo. Slobodno podijelite ovu objavu na što više razina kako bi informacije došle do nadležnih”, napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.