Navodno čeka cjepivo: Zašto vlasnik Sampdorije zapravo želi da se definitivno prekine ovogodišnje prvenstvo?

Foto: fah

Zbog pandemije koronavirusa sportska su natjecanja, pa tako i nogometna, još uvijek privremeno prekinuta. Međutim, s obzirom na dolazak toplijih dana pandemija polako jenjava te opada broj zaraženih diljem svijeta, u Europi su najavili ublažavanje mjera uvedenih zbog zaštite od korone, ublažavanjem mjera očekuje se i nastavak sportskih natjecanja. Nogometaši će u prvi mah krenuti bez nazočnosti gledatelja, vjerojatno će bez gledatelja na tribinama okončati i cijelu ovu turbulentnu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ima i onih koji su protiv povratka na nogometne travnjake, jedan od njih je i vlasnik Sampdorije, inače jedne od najslabijih momčadi Serie A u ovom trenutku, koja se nalazi na 16. mjestu te se bori za ostanak u ligi,  Massimo Ferrero, koji zapravo misli da bi se prvoligaški klubovi trebali okrenuti pripremama za novu sezonu i to očito tako da Sampdorija ostane u ligi za zelenim stolom. Naime, ako bi se Seria A nastavila Sampdorija bi se morala itekako pomučiti za ostanak, očito i kad je sport u pitanju svatko gleda svoje interese. Ferrero je poručio da se prestanu izmišljati scenariji za nastavak sezone, koja je, kako smo već spomenuli, privremeno prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

“I dalje ćemo se zavaravati, a jedini način da budemo sigurni da možemo nastaviti sezonu bit će ako se pojavi cjepivo. Što će biti ako se nogometaš zarazi koronavirusom, hoćemo li ga poslati u karantenu ili ćemo ga tretirati kao ozlijeđenog igrača. I kako netko može očekivati da će igrači izdržati mjesec dana u hotelu u samoizolaciji.

Ako se nastavi sezona završit ćemo je u kolovozu, a igrat ćemo dvije do tri utakmice tjedno. Nakon toga će igrači otići na odmor, a novu sezonu bi počeli u listopadu”, rekao je Ferrero nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bio bih sretan da nastavimo sezonu ako dobijemo prihvatljiva rješenja, ali smatram da je bolje da se okrenemo pripremama nove sezone”.

Podsjetimo, u utorak su se svi talijanski klubovi izjasnili za nastavak prvenstva, koje bi trebalo potrajati do 2. kolovoza. Do kraja natjecanja u Serie A ove sezone ostalo je čak 12 kola, a Juventus na prvom mjestu ima tek jedan bod više od Lazia. Sve bi se utakmice Serie A do kraja prvenstva trebale igrati pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.