Navodno je sve dogovoreno: Kad će Lino Červar i službeno preuzeti hrvatsku rukometnu reprezentaciju?

Foto: fah

Makedonski mediji već naveliko pišu o odlasku aktualnog izbornika Makedonije, Line Červara. Lino bi se trebao vratiti na klupu hrvatske rukometne reprezentacije, što nije iznenađenje s obzirom kako je od samog početka, nakon smjene Željka Babića, bio prvi favorit za izborničku poziciju, između ostaloga i zbog činjenice da Savez nema novaca za sve one trenerske zvijezde koje su naveli kao opis želja, a koje su promptno odbile ponude. Červar je veliko trenersko ime, ali i znatno jeftiniji od primjerice izbornika Katara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odlaska Babića jedino je Lino Červar poslao jasno i nedvosmisleno poruku kojom je izrazio želju za povratkom, rekavši kako ima takav ugovor u Makedoniji koji mu omogućava odlazak kad poželi. HRS traži novog izbornika, rok od mjesec dana koliko su sami postavili poslije Babićeve smjene polako ističe, bez obzira na praznu blagajnu HRS će morati prelomiti i napokon odlučiti. Naime, izvršni dopredsjednik Zoran Gobac, kako smo već pisali, potvrdio je kako je kontaktirao neke od najvećih trenerskih imena poput Valera Rivere, međutim, mnogi su takvu ponudu velikom treneru shvatili kao alibi aktualnog vodstva HRS-a, naime, jasno je bilo od će se katarski izbornik teško odreći lagodnog života u Kataru i visoke plaće, kakvu Riveri ne mogu ponuditi ni daleko bogatiji savezi od hrvatskog. Činjenica je isto tako da su mnogi prstom uperili prema vrhušci HRS-a poslije šokantnog poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva te nakon nevjerojatnog poraza u borbi za treće mjesto protiv Slovenije, HRS, predvođen izvršnim dopredsjednikom Zoranom Gobcem, te je napade pokušao amortizirati promptnom smjenom Željka Babića te alibijem ponudama Riveri i ostalim velikim trenerskim imenima, koja su o hrvatskoj klupi ”razmišljala” nekoliko sekundi, koliko je bilo potrebno da pošalju odbijenicu.

U Skoplju na pregovorima s Červarom bio je i Zoran Gobac. Červar je razočaran onim što se ranije događalo, a nakon taktitziranja HRS-a koji se navodno upustio u pregovore s kontroverznim izbornikom Slovenije Veselinom Vujovićem. Bivši hrvatski izbornik, vjerojatno i budući, rekao je kako ne želi da ga netko zafrkava te da s obzirom na godine (66) zaslužuje korektniji odnos. Makedonski mediji pišu kako je Metalurg, klub koji trenutno uspješno vodi Lino Červar, već krenuo u potragu za novim trenerom, što samo znači kako se Červar odlučio vratiti. Ako se Červar odlučio vratiti, gdje je zapelo? Hrvatska rukometna reprezentacija trenutno se nalazi u jednom vakumu, nema natjecanja, ali će uskoro krenuti pripreme koje će trajati, uz prekide, naravno, mjesecima, za najveći izazov, Europsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.