NBA: Bogdanović sa 44 koša odveo Brooklyn do pobjede

Foto: fah

Bojan Bogdanović je sinoć zabio nevjerojatna 44 koša u pobjedi Brooklyn Netsa nad Philadelphia 76ers-ima od 131-114, dok je Mario Hezonja bio skroman s dva pogotka u pobjedi Orlando Magica nad Denver Nuggetsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je odigrao 37:07 minuta te uz 44 koša od čega su četiri trice iz devet pokušaja, što mu je najviše u NBA, upisao i osam skokova te dvije asistencije za Netse koji su prekinuli niz od četiri proaza. Prijašnji rekord Bogdanovića u NBA bio je 28 koševa koje je zabio u utakmici protiv Orlanda prošlog tavnja. Osim toga njegov današnji učinak drugi je najveći u povijesti Netsa nakon Derona Williamsa koji je zabio 57 koševa u ožujku 2012. i najveći nekog igrača Netsa otkako su se preselili u Brooklyn prije sezone 2012./13. Sean Kilpatrick je dodao 19 koševa, Brook Lopez 18 i 10 skokova, a Thaddeus Young 14 koševa i 16 skokova. Isaiah Canaan je predvodio 76ers-e sa 20 pogodaka, dok su Nerlens Noel, Ish Smith i Nik Stauskas svaki ubacili po 18 koševa.

Prema pisanju Vecernjeg, dostigao je time rekord Dražena Petrovića iz 1993. godine koji je također u dresu Netsa zabio toliko koševa Houstonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smith je utakmicu otvorio s tricom, ali su Netsi nakon toga zabili sljedećih sedam koševa i nisu više ispuštali vodstvo. Brooklyn je vodio sa 32-15 nakon prve četvrtine, a Bogdanovićevo polaganje 2:45 minute prije kraja druge četvrtine dalo je Netsima prednost od 63-40. 76ers-i su došli na 71-51 na poluvremenu, ali su Netsi stvorili najveću prednost od čak 24 koša, 84-60, nakon Lopezovog šuta 7:45 minuta do kraja. Philadelphia je došla na 15 koševa zaostatka nakon slobodnog bacanja Hollisa Thompsona 1:16 minuta do kraja treće četvrtine i na početku zadnjeg dijela utakmice gubila je sa 100-83. Zadnju su četvrtinu 76ers-i otvorili serijom od 16-8 i dopli na 108-99 nakon Thompsonovog polaganja nešto više od osam minuta do kraja. Netsi su nakon toga pogodili četiri koša i više nisu vodili s razlikom manjom od 11 koševa.

Orlando Magic je sa 116-110 pobijedili Denver Nuggetse zašto je najzaslužniji Jason Smith koji je zabio 25 koševa i ugrabio 13 skokova. Od toga je 15 koševa i osam skokova upisao u zadnjoj četvrtini nakon što je Denver izbrisao zaostatak od čak 18 koševa na početku tog zadnjeg dijela utakmice. Najučinkovitiji kod Orlanda je bio Evan Fournier sa 30 postignutih pogodaka, dok je Victor Oladipo ubacio 23. Mario Hezonja je u 14:12 minuta koliko je proveo na terenu zabioo dva koša uz tri asistencije i dva skoka. Fournier je nosio Magic kroz prve tri četvrtine u kojima je zabio 27 od 30 koševa. Kod Denvera je čak sedam igrača imalo dvoznamenkasti učinak, ali nisu našli načina za pobjedu nad Magicom, posebno u zadnjoj četvrtini. Gary Harris je bio najbolji sa 18 koševa, Will Barton je zabio 15, a Nikola Jokic i Emmanuel Mudiay svaki po 14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.