NBA doigravanje: povratnik Ibaka vratio Oklahomu u igru

Foto: fah

Oklahoma City Thunder, uz pomoć Sergea Ibake koji se vratio na terene nakon oporavka od ozljede, smanjio je prednost San Antonio Spursa u seriji na četiri pobjede na 2-1, svladavši ih sinoć sa 106-97 u trećoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč vodstvu Spursa od 2-1 u seriji na četiri pobjede, Thunder je sinoćnjim slavljem vjerojatno uhvatio zamah koji mu može donijeti izjednačenje u četvrtoj utakmici u utorak u Oklahoma Cityju.

Ibaka, koji je propustio prve dvije utakmice zbog istegnuća gležnja, zabio je 15 koševa u 30 minuta igre, uz sedam skokova i četiri bloka.

Oklahoma je započela zadnju četvrtinu odlučujućom serijom od 7-0 kojom je stvorila prednost od 14 koševa te nakon toga nije ni jednom bila ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manu Ginobili je predvodio Spurse sa 23 postignuta pogotka, ali je zabio samo tri koša u drugom poluvremenu.

Thunder je bio bolji u šutevima iz igre sa 46 posto naprama 40, ali je dominirao i u skokovima sa 52-36.

Iako zvijezde Oklahome Russell Westbrook (26 koševa) i Kevin Durant (25 koševa) nisu bili na najboljoj razini sinoć ipak su bili najbolji strijelci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Spursa je Tony Parker loše odigrao, zabivši samo devet koševa.

Rezultat treće utakmice finala Zapadne konferencije sjevernoameričke košarkaške lige NBA:

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 106-97 (San Antonio vodi sa 2-1 u seriji na četiri pobjede)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.