NBA protiv klečanja sportaša dok svira himna

Foto: fah

Vodstvo NBA je u petak poslalo obavijest klubovima Lige u kojoj ih upozorava da igrači moraju stajati uspravno dok svira američka himna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memorandum kojeg je potpisao vice-povjerenik NBA Mark Tatum ističe kako “neće biti iznimaka”, prenosi ESPN.

“Ni jedna momčad ne može biti izuzeta iz tog pravila”, rekao je Tatum, dodajući da će “Liga odlučiti kako tretirati igrača, trenera ili člana stručnog stožera koji ne bude stajao uspravno dok svira američka himna”.

Ovo Tatumovo upozorenje uslijedilo je 24 sata nakon izjave predsjednika NBA Adama Silvera da se očekuje da svi košarkaši stoje uspravno za vrijeme intoniranja nacionalne himne i da ne slijede primjer igrača američkog nogometa (NFL) koji su kleknuli u znak prosvjeda protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitivanja javnog mišljenja pokazala su da većina Amerikanaca ne odobrava način na koji igrači američkog nogometa prosvjeduju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.