NBA liga: Nowitzki i Howard slobodni igrači nakon 1. srpnja, Kidd produljio s Bucksima do 2010

epa04722224 Dallas Mavericks player Dirk Nowitzki (L) of Germany is guarded by Houston Rockets player Josh Smith (R) in the second half of their NBA Western Conference Quarterfinals game four at the American Airlines Center in Dallas, Texas, USA, 26 April 2015. EPA/MIKE STONE CORBIS OUT

Po završetku NBA sezona zvijezda njemačke reprezentacije i Dallas Mavericksa 38-godišnji Dirk Nowitzki postao je slobodan igrač, kao i pivot Houston Rocketsa tridesetogodišnji Dwight Howard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nowitzki će biti slobodan igrač od 1. srpnja i može pregovarati s drugim momčadima, ali vrlo je vjerojatno da bi mogao potpisati novi ugovor s Mavericksima, momčadi u kojoj je proveo svoju cijelu NBA karijeru.

Iako postoje glasine da su za njega zainteresirani prošlogodišnji prvaci Golden State Warriors, od kojih su u finalu ove sezone bolji bili Cleveland Cavaliers, smatra se da će Nowitzki ipak potpisati novi ugovor na dvije ili tri godine s Mavericksima.

Njemačko krilo se priključilo Dallasu 1998. i s njim je 2011. osvojio naslov prvaka NBA. Nowitzki je na šestom mjestu najboljih strijelaca NBA sa 29.441 koševa. Tri puta je bio biran u All Star momčad i proglašen je najboljim igračem (MVP) u sezoni 2006./07.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pivot Houstona Dwight Howard će najvjerojatnije napustiti teksašku momčad. Prije Houstona Howard je igrao za Orlando (2004./12.) i Lakerse (2012./14.). Prošlu je sezonu završio s prosjekom od 13,7 koševa po utakmici, što mu je najlošiji učinak otkako je bio rookie.

Od novosti iz NBA treba još navesti i to da je trener Milwaukee Bucksa Jason Kidd produljio ugovor s tom momčadi na još tri godine, do 2020.

“Naš je cilj da postanemo kandidati za prvaka NBA i smatramo da u Jasonu Kiddu imamo idealnu osobu da ostvarimo taj cilj”, kazao je Wes Edens, jedan od vlasnika momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kidd (43) vodi Buckse od srpnja 2014. i već u prvoj sezoni ih je doveo do doigravanja gdje su ih u prvom krugu eliminirali Chicago Bulls. Međutim, ove sezone je Milwaukee završio na 12. mjestu Istočne konferencije sa 33 pobjede i 49 poraza.

Kidd, bivši igrač New Jersey Netsa i Dallas Mavericksa s kojima je osvojio naslov prvaka 2011., trenersku je karijeru započeo u Brooklyn Netsima 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.