NBA: Popovich ostaje na klupi Spursa

Trener aktualnih NBA prvaka, košarkaša San Antonio Spursa Gregg Popovich (65) potpisao je novi višegodišnji ugovor s klubom iz Teksasa, objavili su Spursi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popovich vodi Spurse od 1996. godine, čime je najdugovječniji aktivni trener u NBA, a tijekom tog je razdoblja osvojio pet naslova prvaka (1999, 2003, 2005, 2007, 2014), te je tri puta biran za najboljeg trenera godine, posljendji put prošle sezone.

U finalu u lipnju Spursi su svladali branitelje naslova Miami Heat sa 4-1, a u ligaškom dijelu natjecanja su ostvarili najbolji omjer pobjeda i poraza sa 62-20. Pod Popovichevim vodstvom Spursi su ukupno ostvarili 1116 pobjeda uz 533 poraza.

U skladu s klupskom politikom, uvjeti ugovora nisu objavljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Popovicha, samo su još Phil Jackson, Red Auerbach, Pat Riley i John Kundla osvojili najmanje pet naslova NBA prvaka kao treneri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.